Τι είπαν για εμάς

2021-05-17T11:02:59+00:00

Σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου, ήρθε στη ζωή μου το Κ.Π.Ε.Π. Μέσα από τα μαθήματα “Αυτογνωσίας” που παρακολούθησα, γνώρισα και αγάπησα περισσότερο τον εαυτό μου κι έτσι μπόρεσα να διαχειριστώ κάποιες δύσκολες καταστάσεις που περνούσα λύνοντάς τες με δύναμη, χωρίς πόνο αλλά και με γαλήνη ψυχής. Συνέχισα με την παρακολούθηση των μαθημάτων της “Διαπραγάτευσης”, όπου με βοήθησαν στο να μάθω να διαπραγματεύομαι και να χειρίζομαι τόσο θέματα που είχαν να κάνουν με την οικογενειακή, προσωπική όσο και επαγγελματική μου ζωή, με δύναμη και τόλμη.  Συνεχίζω μέσα από το μάθημα “Αγωγή Υγείας”, όπου εξειδικευμένοι επιστήμονες μας δίνουν τις πολύτιμες  συμβουλές τους τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία.  Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους υπευθύνους του Κ.Π.Ε.Π., που με το χαμόγελο, τη ζεστασιά, την βοήθεια, την υποστήριξη και την αγάπη που μας δίνουν, αισθανόμαστε ότι έχουμε ακόμη μια οικογένεια που θα μας απλώσει το χέρι όποτε τους χρειαστούμε. Και φυσικά δεν παραλείπουν να ενδιαφέρονται και για την ψυχαγωγία μας παρακολουθώντας τόσο διάφορες θετρικές παραστάσεις, αλλά και εξόδους διασκέδασης, εφόσον γινόμαστε όλοι μια παρέα, μια ομάδα, μια οικογένεια. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για όλα!!!

Κονδύλη Δήμητρα, Καβάλα

2021-05-17T10:57:15+00:00

Οκτώβρης 2016 σε μία κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου η πρώτη μου επαφή με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο. Οι περισσότεροι γνωστοί μεταξύ μας, επιφωνήματα έκπληξης και προσμονής. Σχεδόν αμέσως γίναμε μια μεγάλη παρέα. Και ο χρόνος περνούσε και η μία εισήγηση καλύτερη από την άλλη με αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Η ανυπομονησία για το επόμενο μάθημα αναλλοίωτη. Πέρασαν πέντε χρόνια, τα συναισθήματα ίδια! Κάθε χρόνο και ένα καινούριο ταξίδι γνώσης. Εξαιρετικοί εισηγητές, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους στίβο, εξαιρετική οργάνωση μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και προτεραιότητα πάντα ο σπουδαστής. Πολιτιστικές εκδηλώσεις, Χριστουγεννιάτικες συναντήσεις,  αποκριάτικοι χοροί και φιλανθρωπικές συμπράξεις με φορείς της πόλης συνθέτουν την εικόνα αυτού του φορέα που εξελίσσεται και μεγαλώνει προσθέτοντας ενότητες όλο και πιο ενδιαφέρουσες και πάντα επίκαιρες. Τα τρία τελευταία χρόνια έχω την τιμή να είμαι συντονίστρια των τμημάτων της Δημιουργικής Γραφής,  δια ζώσης και εξ αποστάσεως και ευχαριστώ το Δ.Σ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Εξακολουθώ να συμμετέχω  και σαν σπουδάστρια με συνέπεια να απολαμβάνω τις εισηγήσεις  όπως τη πρώτη φορά. Πάντα πίστευα οτι το μυαλό πρέπει να είναι ανοιχτό για καινούριες αναζητήσεις,  η μάθηση δεν έχει ηλικία δεν έχει τέλος αρκεί να υπάρχει θέληση και σωστοί άνθρωποι να σε κατευθύνουν. Ακόμη και μέσα στην πανδημία και τον εγκλεισμό για μένα υπήρξε ένα παράθυρο στον έξω κόσμο ακόμη και αν άνοιγε με ένα κλικ στον υπολογιστή.  Η Αυτοβελτίωση μέσω της μάθησης ,η εσωτερική αναζήτηση είναι ένα παιχνίδι του μυαλού που το χρωστάμε στον εαυτό μας. Είναι ένα δώρο που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας γιατί είμαστε η ζωή μας και οι γύρω μας. Το Κ.Π.Ε.Π μπορεί να τα προσφέρει όλα αυτά.

Έφη Λοϊζά, Καβάλα

2021-05-17T10:52:45+00:00

Το κοινωνικό πανεπιστήμιο Κοζάνης, λειτουργεί εδώ και 8 χρόνια στην πόλη μας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η πόλη μας το αγκάλιασε. Ένα μεγάλο δυναμικό σπουδαστών, κάθε χρόνο το πλαισιώνει. Ένα πλούσιο οδοιπορικό, γνώσης, μάθησης, εμπειριών. Προσέφερε πλούτο, διαχρονικό έργο. Αναπτύξαμε την ομαδικότητα, τη συλλογικότητα μας, την επικοινωνία την ψυχαγωγία και αυτό  έγινε τρόπος ζωή, για τους σπουδαστές μας δεκάδες κάθε χρόνο το πλαισιώνουν οι γνώσεις που αποκομίζουν, είναι για αυτούς σημαντικό εργαλείο, αυτογνωσίας και αυτό φαίνεται στην πορεία των χρόνων, όταν  οι παλιοί φοιτητές γυρίζουν και ξανά ξαναγυρίσουν στην πνευματική τους φωλιά. Μέσα από το κοινωνικό πανεπιστήμιο γίνανε πολλές ημερίδες πληροφόρησης, ενημέρωσης, με άλλους φορείς. Δήμο, περιφέρεια και άλλους συλλόγους. Συμμετείχαμε σε εκδρομές, επισκέψεις σε θέατρα, δείξαμε την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας σε ευάλωτες ομάδες, αναπτύξαμε την αγάπη την  αλληλεγγύη μεταξύ μας, η πόλη μας το αγκάλιασε. Οι σπουδαστές μας το αγάπησανε Ευχαριστούμε την επικεφαλής  του κοινωνικού Πανεπιστημίου, Σοφία Χατζηνικολάου, το διοικητικό Συμβούλιο του κοινωνικού Πανεπιστημίου, όλους τους φορείς, σπουδαστές παλιούς και νέους για την αγάπη, την εμπιστοσύνη, την προσφορά. Η γνώση σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς συνεχίζεται με τα  διαδικτυακά μαθήματα. Ευχαριστούμε όλους. Ελπίζουμε να συνεχιστεί το κοινωνικό του έργο και τις επόμενες χρονιές και στα δια ζώσης μαθήματα του.

Καρυπίδου Αλεξάνδρα, Κοζάνη

2021-05-17T10:48:51+00:00

Η σχέση μου με το Κ.Π.Ε.Π. ξεκίνησε όταν μου ζητήθηκε από την Κατερίνα Χατζηδημητρίου να φιλοξενήσω τη λειτουργία του στο σχολείο μου. Γρήγορα αυτή η σχέση ενδυναμώθηκε με τη γνωριμία μου με τους άλλους συντονιστές και συνεργάτες της ομάδας της Κ.Π.Ε.Π  και εξελίχθηκε σε σχέση αγαστής συνεργασίας αλλά και φιλίας. Η επιτυχία του Κ.Π.Ε.Π έγκειται στην προσφορά γνώσεων, δεξιοτήτων αλλά και τεχνικών με τις οποίες οι σπουδάστριες/στες κατορθώνουν να αλλάξουν και να βελτιώσουν την προσωπική ζωή τους. Η συνεχής εξέλιξη του Κ.Π.Ε.Π οφείλεται στο γεγονός ότι  τολμά να αναλαμβάνει  και να υλοποιεί  καινοτόμα και πρωτοπόρα προγράμματα καθώς και στη ακούραστη ηγέτη του τη Σοφία Χατζηνικολάου. Πιστεύω στο όραμα, στους στόχους και τους ανθρώπους του Κ.Π.Ε.Π. και παρά τις αντίξοες συνθήκες του σήμερα θα κατορθώσουμε όλοι μαζί να κάνουμε υπέροχα πράγματα για τους εαυτούς μας αλλά και για τους ανθρώπους γύρω μας.

Κωνσταντινίδης Δημήτριος, Δράμα

2021-05-17T10:41:33+00:00

Με το  Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών δόθηκε  η ευκαιρία σε όσους  ζούμε στην επαρχία να  ενισχύσουμε τις γνώσεις μας πάνω σε θέματα που αφορούν το κοινωνικό γίγνεσθαι κυρίως όμως σε θέματα Ψυχολογίας που ενδιαφέρουν  όλους μας. Με τον τρόπο αυτό οι ομάδες του είναι στενά δεμένες, γιατί βασίζονται στην ουσία και όχι μόνο στην απόκτηση κάποιου ακαδημαϊκού τίτλου. Οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, ένωσαν όλους τους σπουδαστές σε μια ομάδα, καθώς συνεχίζουν τη φοίτηση τους αναζητώντας συνεχώς τη γνώση για νέα αντικείμενα. Το αξιοσημείωτο είναι ότι στον καιρό πανδημίας τα τμήματα διατηρήθηκαν, γιατί λόγω των δυνατών δεσμών μεταξύ των σπουδαστών, η ανάγκη για επικοινωνία και γνώση υπήρξε μεγαλύτερη. Η φυσική αποστασιοποίηση δεν κατάφερε να νικήσει την κοινωνική μας αποστασιοποίηση. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η διαφοροποίηση των εισηγήσεων από τους ειδικούς, ώστε να προσαρμόσουν τη βιωματική μάθηση στα νέα δεδομένα και στη νέα κατάσταση πραγμάτων.  

Πάττυ Παπαδήμου – Θεοδωρίδου, Αλεξάνδρεια