Εκδηλώσεις-Δράσεις

Home/Aνακοινώσεις/Εκδηλώσεις-Δράσεις

Κ.Ι.Ε.Π.Ε. 2η Μονοήμερη Πολιτιστική Διαδρομή 2022 (26 Νοεμβρίου 2022)

2022-11-04T08:34:05+00:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μονοήμερη Πολιτιστική Διαδρομή 2022

(26 Νοεμβρίου 2022)

Βυζαντινός περίπατος με ξενάγηση στα Βυζαντινά Τείχη-

Πύργος Τριγωνίου,

Άνω Πόλη, Μονή Βλατάδων & Επταπύργιο –Γεντί Κουλέ

Θέατρο Μονή Λαζαριστών

Γεύμα σε Ταβέρνα

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) το πρωί στις 10:00 το Σάββατο στις 26-11-2022.

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε έναν όμορφο περίπατο με ξενάγηση στον ιστορικό – αρχαιολογικό χώρο του Επταπυργίου – Κάστρα – Πύργο του Τριγωνίου – Άνω Πόλη. Θαυμάζουμε την Πανοραμική άποψη της Θεσσαλονίκης. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Άνω Πόλη, όπου επισκεπτόμαστε τη Μονή Βλατάδων, το μοναδικό βυζαντινό μοναστήρι στη Θεσσαλονίκη σε λειτουργία που προσφέρει υπέροχη ανεκτίμητη ομορφιά της “νύμφης του Θερμαϊκού”.

Τα αδέρφια Δωρόθεος και Μάρκος Βλαττής , ήταν τα πρόσωπα που ίδρυσαν το Μοναστήρι το 1360.Τα δύο αδέλφια ήταν μέλη του πνευματικού κύκλου του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου του Παλαμά, ο οποίος αργότερα χρίσθηκε, άγιος. Πέθανε το 1359 και μια τοιχογραφία του κοσμεί το εσωτερικό της εκκλησίας.Είναι εκπληκτικό το πώς το κτίριο και ιδιαίτερα το καθολικό διατηρεί τα χαρακτηριστικά του αρχικού κτιρίου, παρά τις πολλές επισκευές και αποκαταστάσεις.Οι μοναδικές εσωτερικές τοιχογραφίες είναι ένα τέλειο παράδειγμα της τεχνοτροπίας του δεύτερου μισού του 14ου αιώνα.

Τα βυζαντινά τείχη ή τα τείχη Θεσσαλονίκης ήταν χτισμένα από στενές ζώνες λίθων και πλατύτερες πλίνθων και απλωνόταν σε μήκος 7-8 χιλιομέτρων. Τα τείχη είχαν τετράγωνη κάτοψη (σχήμα τραπεζίου) και ύψος 10-12 μ. και το βόρειο τμήμα τους ενωνόταν με τα τείχη της Ακρόπολης Θεσσαλονίκης. Σήμερα σώζονται μόνο 3 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια, περπατώντας μέσα από τα παραδοσιακά γραφικά σοκάκια της Άνω Πόλης, θα δούμε το Φρούριο του Επταπυργίου, γνωστό και με την οθωμανική ονομασία Γεντί Κουλέ, βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο των τειχών της Θεσσαλονίκης, εντός της Ακρόπολης. Αποτελείται από δύο ενότητες: το Βυζαντινό φρούριο, το οποίο συνθέτουν δέκα πύργοι με τα μεταξύ τους μεσοπύργια διαστήματα και τον περίδρομο, καθώς και τα νεότερα κτίσματα των φυλακών, που έχουν κτιστεί εντός και εκτός του φρουρίου. Το Γεντί Κουλέ στα τέλη του 19ου αιώνα μετατράπηκε σε φυλακή αρχικά υπό τουρκική διοίκηση και με την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης πέρασε σε Ελληνική διοίκηση. Λειτούργησε ταυτόχρονα σαν ανδρική, γυναικεία και στρατιωτική φυλακή ως το 1989. Οι φυλακές του Επταπυργίου στη Θεσσαλονίκη είναι ίσως οι πλέον τραγουδισμένες φυλακές, αφού στα ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής, αλλά και σε μεταγενέστερα, γίνονται συχνές αναφορές για τη “φιλοξενία” εντός των τειχών τους. Φαγητό στην ταβέρνα Γεντί Κουλέ με τα ωραία μεζεδάκια !!

Μετά την απόλαυση ενός καφέ, συνεχίζουμε με την παρακολούθηση μιας επίκαιρης, απολαυστικής κωμωδίας όπου Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τιμά το «Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη» και ανέβασε στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), το αριστούργημά του συγγραφέα, «Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος», του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Ιστορία της παράστασης: Το έργο, ένα από τα πρώτα θεατρικά του Καμπανέλλη, καταφέρνει να περάσει στη σφαίρα του διαχρονικού πια, καθώς πρωτογραμμένο το 1951, και μιλώντας εκ του θέματος για το 305 π.Χ., μοιάζει δυστυχώς να γράφτηκε για τη σημερινή μας εποχή, στον απόλυτο βαθμό. Φιλόξενος: Αγαπώ αυτή την πατρίδα σημαίνει πως είμαι διατεθειμένος να τα προσφέρω όλα στους ξένους!»
 
Η Ρόδος του 305 π.Χ. έχει μετατραπεί σε έναν τουριστικό παράδεισο. Οι υπηρεσίες που παρέχονται στους τουρίστες βελτιώνονται συνεχώς και οι κάτοικοι παλεύουν να διατηρήσουν τον πλούτο και την ιδιοκτησία τους, μέσα σε ένα καθεστώς πολιτικής ουδετερότητας. Τα σχέδιά τους όμως ανατρέπονται όταν το νησί τους αποκτά στρατηγική σημασία για τα σχέδια των κατακτητών. Θα καταφέρουν οι πολίτες της Ρόδου να γλιτώσουν από την πολεμική μανία του Δημήτριου του Πολιορκητή; Και ποια είναι τα μέσα και τα όπλα για την επιβίωσή τους;
 
Με αφορμή το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Ρόδου από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, το 305 π.Χ., ο Ιάκωβος Καμπανέλλης με τη χαρακτηριστική του οξύνοια και την πολιτική του διορατικότητα, δημιουργεί μια ευφάνταστη κωμωδία, στηλιτεύοντας την κερδοσκοπική και μικρονοϊκή τουριστική δραστηριότητα, μέσα από διαδικασίες υποτέλειας και ξεπουλήματος των αξιών. Σατιρίζοντας την έλλειψη πολιτικής συνείδησης των κατοίκων της Ρόδου, ο συγγραφέας σχολιάζει παράλληλα, τον άρρηκτο δεσμό της ιδιοκτησίας και της οικονομικής ανάπτυξης με την πολεμική δραστηριότητα. Άλλωστε, όπως φαίνεται και από τον τίτλο, ο πόλεμος είναι ο μπαμπάς… του κέρδους, της μεγαλομανίας, της απληστίας. 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια Απογευματινής Παράστασης: 2 ώρες και 20 λεπτά

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Σκηνικά – Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη, Κοστούμια: Σοφία Τσιριγώτη, Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, Κίνηση: Αναστασία Κελέση,
 
Παίζουν: Πάρης Αλεξανδρόπουλος (Φρίξος), Χαρά Γιώτα (Ουρανία), Δημήτρης Διακοσάββας (Φιλόξενος), Άννα Ευθυμίου (Λάμια), Αλέξανδρος Ζαφειριάδης (Άγνωστος έμπορος όπλων, Χιλίαρχος), Πάνος Καμμένος (Καλλικράτης), Κωνσταντίνος Καπελλίδης (Δίδυμος), Νίκος Καπέλιος (Πάμφιλος), Δημήτρης Καρτόκης (Χάρης ο Λίνδιος), Άννα Λουϊζίδη (Κορνηλία, κόρη του Λούκιου), Νίκος Μήλιας (Νεοκλής), Δημήτρης Μορφακίδης (Ευελπίδης), Χρυσή Μπαχτσεβάνη (Βουτία), Ορέστης Παλιαδέλης (Δημήτριος), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Μέντης), Στέφανος Πίττας (Δημάδης), Θανάσης Ρέστας (Πυθίας), Σπύρος Σιδέρης (Λούκιος Τερέντιος Πίκουλος), Κωνσταντίνος Χειλάς (Δίδυμος), Γλυκερία Ψαρρού (Ποππαία, κόρη του Λούκιου)

Συμμετέχουν επίσης:
Χρήστος Γκρόζος, Ηλέκτρα Καζάκου, Νίκος Μανωλάς, Βασίλης Μπόγδανος, Στέλλα Παπανικολάου, Ελίζα Χαραλαμπογιάννη (Παραθεριστές, Φρουροί, Αιχμάλωτοι, Ροδίτες)
Δέσποινα Ντικούλη (Ειρήνη)

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 55 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο & κεράσματα μέσα στο λεωφορείο, περίπατος και ξενάγηση στα κάστρα, φαγητό σε ταβέρνα και το εισιτήριο για το Θέατρο).

Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.

Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 20/11/2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6996235690 & 6942062499

1η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022-2023, 15 Οκτωβρίου 2022

2022-09-25T20:29:44+00:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

1η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022-2023

(15 Οκτωβρίου 2022)

Θέατρο Αριστοτέλειο

ΤΟ ΜΙΝΟΡΕ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) στις 16:30 το Σάββατο στις 15-10-2022.

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε έναν όμορφο καφέ στην παραλία του Θερμαικού κόλπου.

Συνεχίζουμε με την παρακολούθηση, στο Θέατρο Αριστοτέλειο την υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση: Το Μινόρε της Αυγής.

Νοσταλγική διάθεση και ρεμπέτικα ακούσματα στην αναβίωση της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Το Μινόρε της Αυγής» των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου, σε μια παράσταση που την προσεγγίζει με αγάπη αλλά δεν ξεφεύγει από την πεπατημένη ενός εύπεπτου θεάματος για το ευρύ κοινό.

Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, με περισσότερους από 50.000 θεατές  να την έχουν παρακολουθήσει, έρχεται και στη Θεσσαλονίκη!!

Ιστορία της παράστασης:

«Το Μινόρε» πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου, μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, μέσα από τη θεατρική διασκευή του Δημήτρη Χαλιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου.

Ένας νεαρός, με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές και τα χείλη μας.

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Τον Πειραιά του ’30 και του ’40 με τους τεκέδες και τα λαϊκά κέντρα του και την ανάδυση του ρεμπέτικου φέρνει στο προσκήνιο το “Μινόρε”, μέσα από την ελεύθερη αναπαράσταση της ιστορίας της “Τετράδας του Πειραιά”, της ρεμπέτικης κομπανίας που σχημάτισαν στην πραγματικότητα οι Μάρκος Βαμβακάρης, Γιώργος Μπάτης, Ανέστης Δελιάς και Στράτος Παγιουμτζής, αλλά στην τηλεοπτική σειρά και στην παράσταση εμφανίζονται με άλλα ονόματα. Η θεατρική αναβίωση που σκηνοθετεί ο Τάκης Τζαμαργιάς παρακολουθεί με αγάπη αυτό το κομμάτι της (μουσικής) ιστορίας της Ελλάδας, τις απόπειρες των ανθρώπων του ρεμπέτικου να τινάξουν από πάνω του τη ρετσινιά του περιθωριακού, ευτελούς μουσικού είδους και να του δώσουν τη θέση που του άξιζε, μαζί με τη δική τους αναγνώριση ως μουσικών και ερμηνευτών. 

Η διάρθρωση της σκηνικής εκδοχής (την υπογράφει ο Δημήτρης Χαλιώτης) σε διαδοχικές σεκάνς, που ενώνονται με τις απαραίτητες μουσικές γέφυρες, εξυπηρετεί την αναγκαστική σύμπτυξη μιας ιστορίας που στην πρωτότυπη εκδοχή μετράει είκοσι εφτά επεισόδια, και έτσι ο ρυθμός της παράστασης είναι απρόσκοπτος, ενώ ωραία λειτουργεί και το γλωσσικό ύφος, χωρίς να εκπίπτει σε γραφικότητες. Η συγκεκριμένη διασκευή, όμως, οδηγεί σε μια επιγραμματική, στα όρια της τυποποίησης, σκιαγράφηση των δρωμένων και ειδικά των χαρακτήρων. Τα πρόσωπα –οι παθιασμένοι ρεμπέτες, οι άνθρωποι του περιθωρίου και του υποκόσμου, οι γυναίκες, που επιχειρούν να ξεπεράσουν τη θέση που τους επιβάλλεται δείχνοντας πρώιμα δείγματα χειραφέτησης–, με όλες τις αδυναμίες, τα πάθη, τους έρωτες και τις αποτυχίες τους, παρουσιάζονται χωρίς περιθώρια ανάπτυξης, αν και χάρη στις ερμηνείες, ειδικότερα των εμπειρότερων ηθοποιών, αναδεικνύεται κάτι από το μεδούλι τους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Διάρκεια Παράστασης: 2 ώρες και 15 λεπτά

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Σταύρος Σβήγκος, Χριστίνα Μαξούρη, Μαρία Παπαφωτίου, Μαρία Τσιμά, Κώστας Κοράκης, Κυριάκος Σαλής, Άρης Αντωνόπουλος, Κατερίνα Παπανδρέου, Γιάννης Εγγλέζος, Όλγα Σκιαδαρέση.     Παίζουν και τραγουδούν: Αντώνης Ξηντάρης & Θοδωρής Ξηντάρης.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 50 ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο & κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και το εισιτήριο για το Θέατρο).

Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.

Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 3/10/2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6996235690 & 6942062499

Μία Νέα Ακαδημαϊκή Χρονιά ξεκινά!

2022-11-04T08:33:13+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος… ετοιμάζεται με δύναμη, όραμα, έμπνευση και στόχο για μια ακόμη δημιουργική χρονιά!!!
Με παλιές και νέες θεματικές, δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά να καταστήσουμε την γνώση, τη μάθηση μια βιωματική επικοινωνιακή διαδικασία πιο ουσιαστικη πιο ενδιαφέρουσα για να είμαστε ενεργοί πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία.

Καλλιτεχνική Διαδρομή 7 Σεπτεμβρίου 2022 Ρέμος – Ζουγανέλη Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη

2022-10-10T08:52:38+00:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

4η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022

(7 Σεπτεμβρίου 2022)

Μουσική Συναυλία

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) στις 16:00 την Τετάρτη στις 07-09-2022.
Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε έναν όμορφο καφέ στον ανακαινισμένο όμορφο χώρο του Κέδρινου Λόφου με θέα τον Θερμαικό κόλπο.
Συνεχίζουμε με την παρακολούθηση, στον υπέροχο χώρο του Θεάτρου Γης τη μουσική συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο.
Ο καλλιτέχνης που λατρεύει το κοινό της Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μία από τις σημαντικότερες φωνές της γενιάς μας, ως Special guest στις συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.
Ο Αντώνης Ρέμος δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ένας από τους κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές. Μοναδικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής καρδιάς, με υπέροχη φωνή και ανεπιτήδευτη σκηνική παρουσία, επικοινωνιακός, κάνει τις επιλογές του πάντα με γνώμονα την καρδιά κι αυτό μέχρι σήμερα τον έχει δικαιώσει, οι διαχρονικές του επιτυχίες και αγαπημένα τραγούδια αποτελούν εγγύηση για την απόλυτη διασκέδαση.
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, μια από τις σημαντικές φωνές της γενιάς της, είναι πάντα πηγαία και αυθεντική, είναι ένα σώμα και μια φωνή που φλέγεται, είναι πάντα παρούσα και ειλικρινής. Με τα καινούργια τραγούδια που μόλις κυκλοφόρησαν αλλά και όσα έχουμε αγαπήσει μέχρι τώρα, θα μας ταξιδέψει , θα διασκεδάσουμε, θα αγαπήσουμε και θα συγκινηθούμε.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ & ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ μαζί σε μια ανεπανάληπτη συναυλία, μια μοναδική βραδιά, γεμάτη υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες δυνατές ερμηνείες, φωτεινές μουσικές, συναισθήματα έντονα, διασκέδαση, χορό, ελευθερία και πληρότητα!!
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Διάρκεια παράστασης: 120΄
Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 50 ευρώ
(Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο & κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και το εισιτήριο για τη Μουσική Συναυλία).
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.
Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 22/08/2022
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6996235690 & 6942062499
Θέατρο Γης: Αντώνης Ρέμος & Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Καλλιτεχνική Διαδρομή 6 Ιουλίου 2022

2022-07-11T11:15:25+00:00
Με μεγάλη συμμετοχή από σπουδαστές, μέλη και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. πραγματοποιήθηκε η 3η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022 στις 6/7 στη Θεσσαλονίκη στον όμορφο χώρο της Μονής Λαζαριστών.
Παρακολούθησαμε τη μουσικοθεατρική παράσταση του Τάκη Ζαχαράτου “Έλα μες στην αγκαλιά μου”.
Σε ένα καλοκαίρι διαφορετικό, που όλοι αναζητούμε τη χαρά και τη ξεγνοιασιά ο Τάκης Ζαχαράτος μας πρόσφερε ένα πρόγραμμα πλημμυρισμένο από υπέροχα τραγούδια και ανεπανάληπτες μεταμφιέσεις με το δικό του ξεχωριστό τρόπο και σκηνική παρουσία.
Το Κ.Π.Ε.Π ευχαριστεί όλους εσάς για την ενεργό συμμετοχή σας στις δράσεις και δραστηριότητές του με την ευχή σύντομα να βρεθούμε και στις επόμενες!

Παρουσίαση Βιβλίου και Απονομές Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

2022-06-20T16:05:42+00:00
Ημέρα: Τετάρτη 22 Ιουνίου
Ώρα: 18:00
 Σας περιμένουμε στο χώρο του Αμφιθεάτρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης!
👉Ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και η Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Η ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ»
Τα βιβλία θα παρουσιάσει η Διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Υπεύθυνη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου και οι σπουδάστριες του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής Κοζάνης, Ραχήλ Τσανίδου, Φανή Γεωργιάδου, Φανή Δινοπούλου, Δώρα Σκαρκαλά, Σοφία Αποστολίδου, Καλλιόπη  Γιακουμή Κουγιώνη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με τις ζωγραφιές τους οι μαθητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Λιλιπούπολη».
 👉Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν οι τίτλοι αποφοίτησης των σπουδαστών όλων των τμημάτων του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Εκδρομή Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Πάργα 11-13 Ιουνίου 2022

2022-06-18T16:17:52+00:00
Το Κ.Π.Ε.Π. πραγματοποίησε 3ήμερη οδική εκδρομή στα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια – Πάργα στις 11-13 Ιουνίου 2022.
Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία. Βρεθήκαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε, επικοινώνησαμε, κολυμπήσαμε, περπατήσαμε… πράγματα που μας έλειψαν κατά τη διάρκεια της Πανδημίας, στα πολύ όμορφα μέρη της χώρας μας!!!

3η Καλλιτεχνική Διαδρομή 6 Ιουλίου 2022

2022-06-18T10:26:05+00:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

3η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022

(6 Ιουλίου 2022)

Μουσικοθεατρική παράσταση του Τ. Ζαχαράτου

«Έλα μες στην αγκαλιά μου»

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) στις 18:00 ημέρα Τετάρτη στις 6-07-2022.

Άφιξη στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε έναν όμορφο καφέ στην περιοχή της Μονής Λαζαριστών!!

Συνεχίζουμε με την παρακολούθηση του μουσικού Υπερθεάματος: ««Έλα μες στην αγκαλιά μου»,

μια μουσικοθεατρική παράσταση του Τ. Ζαχαράτου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Τάκης Ζαχαράτος σε ένα μουσικό υπερθέαμα !!!

Σόουμαν με πολύπτυχη δομή (Σαπουντζάκη, Μαρινέλλα, Αλίκη, Μαίριλυν κ.ά.) ο Τάκης Ζαχαράτος ξέρει πως να τα σατιρίζει, να μιμείται, να μην αφήνει κανέναν επώνυμο σε χλωρό κλαρί και εν τέλει να διασκεδάζει αποενοχοποιημένα χαρίζοντας το γέλιο στο κοινό. Έχουμε πει πολλές φορές πως έχει φτάσει στην αποκορύφωση της ευρηματικότητας και της πρωτοτυπίας διαλεγόμενος με πρόσωπα του δημόσιου βίου, αλλά κάθε φορά κρύβει ένα νέο άσσο στο μανίκι. Σατιρίζει, χορεύει, τραγουδά, ενθουσιάζει με την σκηνική του παρουσία!! Χαρισματικός, πηγαίος καλλιτέχνης, ο Showman με τα χίλια πρόσωπα  που με την ερμηνευτική του άνεση περνάει με ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ, κι από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την παράσταση «Έλα μες στην αγκαλιά μου»!

Σε ένα καλοκαίρι διαφορετικό, που όλοι αναζητούμε τη χαρά και την ξεγνοιασιά, ο ένας και μοναδικός Τάκης Ζαχαράτος θα ανοίξει την αγκαλιά του και θα προσφέρει με τον ξεχωριστό, δικό του τρόπο, ανεμελιά, διασκέδαση σε ένα πρόγραμμα πλημμυρισμένο από υπέροχα τραγούδια και ανεπανάληπτες μεταμφιέσεις.

H Ματίνα Παγώνη θα τα… σπάει με τον Μαζώ, η Λίνα Μενδώνη θα συνομιλήσει με την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Αντέλ θα τα πει με την Ελεωνόρα Ζουγανέλη και τη Νατάσα Μποφίλιου, η Μαρινέλλα θα γράψει ξανά ιστορία, ο Σάκης Ρουβάς θα μοιραστεί τη σκηνή με τον Γιώργο Σαμπάνη, η Άντζελα Δημητρίου θα κατατροπώσει τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ και τον Τσάκα- Τσούκα καθώς τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στον Άγιο Δομίνικο και στο Survivor!

Στην αγκαλιά του Τάκη Ζαχαράτου θα βρεθούν για πρώτη φορά η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Εμανουέλ κι η Μπριζίτ Μακρόν, ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά κι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια στιγμή που η Αργυρώ θα παλεύει να βρει «Σασμό» με τον Αστέρη κι ο Δούκας Σεβαστός με τη Μυρσίνη θα έχουν εξαντληθεί από τα τσιμπήματα της Dr. Frinou!

Ραντεβού με τον Τάκη Ζαχαράτο

Κείμενα: Τάκης Ζαχαράτος 

Σκηνοθεσία: Τάκης Ζαχαράτος – Σοφία Σπυράτου 

Ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Δημόπουλος

΄Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 50 ευρώ

(Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο & κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και το εισιτήριο για την παράσταση στον υπαίθριο χώρο της Μονής Λαζαριστών).

Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.

Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 2/07/2022

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6996235690 & 6942062499

Καλλιτεχνική Διαδρομή “Ο κουρέας της Σεβίλλης” 7/5/2022 Φωτογραφίες

2022-05-16T21:14:58+00:00
Τη 2η Καλλιτεχνική Διαδρομή πραγματοποίησε το Κ.Π.Ε.Π το Σάββατο 7/5/2022.
Μεγάλη η συμμετοχή σπουδαστών, φίλων και μελών του εκπαιδευτικού φορέα παρακολούθησε στον υπέροχο χώρο του Μεγάρου Μουσικής που θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους, τον “Κουρέα της Σεβίλλης” με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου και δεκαπενταμελή θίασο.
Έγινε και η καθιερωμένη στάση μας για καφεδάκι, άλλοι απόλαυσαν το περίπατο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, κάποιοι φαγητό ..κάναμε τις όμορφες κουβέντες μας, δεν έλειψαν τα πειράγματα και οι αγκαλιές, βρεθήκανε παλιοί σπουδαστές, γνωρίστηκαν οι νέοι, φιλίες ξεκίνησαν, γελάσαμε, τραγούδησαμε, θυμηθήκαμε τα παλιά αλλά σχεδιάσαμε τα καλύτερα που έρχονται!!!!
Το Κ.Π.Ε.Π και ο κ. Ζαχαριας Κιόσογλου Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών σας ευχαριστούμε θερμά όλους για την ενεργό συμμετοχή και υποστήριξη στις δράσεις μας.
Go to Top