Δελτία Τύπου

Home/Aνακοινώσεις/Δελτία Τύπου

Πρώτη Διαδικτυακή Συνάντηση για το Ακαδημαϊκό Έτος 2021-2022

2021-11-06T23:37:04+00:00
Σας ευχαριστούμε για την θερμή_αντάποκριση σας και τη μεγάλη _συμμετοχή σας!
Η πρώτη διαδικτυακή _συνάντηση με την Επικεφαλής, Υπεύθυνους , Συντονιστές & Σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π πραγματοποιήθηκε στις 1 & 3/11/2021.
Την επίσημη έναρξη ξεκίνησε η Dr. Σοφία Χατζηνικολάου αναφέροντας το σκοπό, τους στόχους του Κ.Π.Ε.Π, της στρατηγικής σημασίας συνεργασίες, δράσεις, ημερίδες που θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε να παραμένουμε πάντα ΕΝΕΡΓΟΊ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη, ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή τόσο των παλιών όσο και των νέων σπουδαστών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την Ευρώπη και την Κύπρο.
Άνθρωποι ευαίσθητοι, ανήσυχοι με κοινούς στόχους και κίνητρα, αναζητώντας νέους τρόπους προσέγγισης των πραγμάτων και της ζωής, την επιθυμία τους να θέλουν να ενταχθούν σε μια ομάδα, να μοιράζονται αλλά κυρίως αναζητώντας την προσωπική και κοινωνική τους εξέλιξη για την επίτευξη κάθε στόχου μικρού ή μεγάλου.
Σ ένα πολύ όμορφο κλίμα ανταλλάξαμε σκέψεις, εμπειρίες,αλληλεπιδρασαμε, εκφράσεις όπως “το Κ.Π.Ε.Π για μένα είναι ένα παράθυρο στο φως.. ένα παράθυρο στη ζωή” λόγια που μας συγκινούν και μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.
Επίσης ευχαριστούμε όλους τους αξιόλογους συνεργάτες μας – εισηγητές διακεκριμένους επιστήμονες που καλούνται να προσφέρουν στα μέλη μας έγκυρες και κατασταλαγμένες γνώσεις και προβληματισμούς.
Για δέκατη χρονιά ένα ταξίδι δημιουργίας, δράσης, επικοινωνίας ξεκίνησε.
Το Κ.Π.Ε.Π είναι απλά μια ευκαιρία για κάτι πολύ σπουδαίο στη ζωή σας.
Ελάτε να “σεργιανίσετε” στην γνώση.
Ελάτε σ’ αυτά τα μονοπάτια χωρίς αποστάσεις ή μάσκες και ας λέγονται “εξ αποστάσεως”
Καλή μας ακαδημαϊκή χρονιά!!!!

1η 2021

1η Διαδικτυακή Συνάντηση Εθελοντών “HELP the PEOPLE”

2021-11-06T21:58:48+00:00

Πραγματοποιήθηκε η 1η διαδικτυακή συνάντηση των εθελοντών

του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης HELP the PEOPLE.

 

Η Ακαδημία Εθελοντισμού “HELPHELLAS σε συνεργασία με το Σύλλογο Συμβουλευτικής Coaching Mentoring HCCMA  και το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών ΚΠΕΠ υποδέχτηκαν διαδικτυακά τους πρώτους εθελοντές που συμμετέχουν στο Μητρώο του προγράμματος Κοινωνικής Υποστήριξης ΗΕLP the PEOPLE, προκειμένου να γίνει μία πρώτη γνωριμία και να διαμορφωθεί η αίσθηση μιας πανελλαδικής οικογένειας που συνδέεται μεταξύ της με αισθήματα αλληλεγγύης και κοινωνικής υποστήριξης για όλους εκείνους που θέλουν και χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Σε αυτή την πρώτη  διαδικτυακή συνάντηση  έγινε μία σύντομη και εφ΄όλης της ύλης παρουσίαση του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης “HELP the PEOPLE”από το Γεν. Δ/ντή της Ακαδημίας Εθελοντισμού κο Γιώργο Γαμπιεράκη καθώς και μία αναφορά για το όραμα και τους στόχους  της  Ακαδημίας Εθελοντισμού HELPHELLAS. Ακολούθησε ενημέρωση επίσης από την Πρόεδρο του HCCMA κα Ελίνα Μαξούρα καθώς και αναφορά στη συνεργασία των δύο φορέων. Αξιόλογες συμμετοχές ήταν αυτές της Ψυχολόγου και επικεφαλής του  Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών κας Σοφία Χατζηνικολάου η οποία αναφέρθηκε στην υποστήριξη του προγράμματος στη διαχείριση αιτημάτων από άτομα τρίτης ηλικίας καθώς και στη διαχείριση της απώλειας και πένθους με ένα εξειδικευμένο δίκτυο ψυχολόγων πανελλαδικά.

Επίσης σημαίνουσα ήταν η παρουσίαση της επιστημονικής Υπεύθυνης του προγράμματος ΗELP the PEOPLE, της Ψυχολόγου κας Νάνσυ Νενέρογλου, η οποία μίλησε για τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας του Προγράμματος καθώς και για τον πρωτοποριακό και κοινωνικά καινοτόμο τρόπο στον τομέα της συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης με διάδραση και προσωπική ζωντανή διαδικτυακή επικοινωνία των επιστημόνων εθελοντών με όσους αιτούνται βοήθεια και υποστήριξη. 

Στη συνέχεια ακολούθησε ζωντανή συζήτηση και  αλληλεπίδραση μεταξύ των κοινωνικών εθελοντών από όλη την Ελλάδα καθώς και φίλων, υποστηρικτών αλλά και παρατηρητών οι οποίοι πραγματικά ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα.

Από την πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση διαμορφώθηκε ένα κλίμα αισιόδοξης  θετικής προοπτικής  για τις μελλοντικές δράσεις του HELP the PEOPLE  με κύριο άξονα την παροχή  ψυχικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των συνανθρώπων μας σε πολλαπλά επίπεδα και στον τομέα της συμβουλευτικής και της κατ’ οίκον υποστήριξης, τόσο σε θέματα  καθημερινότητας όσο και σε  φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

help the people 1

Η κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου Υπεύθυνη Ελλάδος του Κ.Π.Ε.Π.

2021-07-25T10:53:47+00:00

1
Χρυσούλα
Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε πως τo K.Π.Ε.Π. με απόφαση του Δ.Σ. ορίζει την κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου στη θέση της Υπεύθυνης Ελλάδος του Κ.Π.Ε.Π.
‘Εχει διετελέσει με μεγάλη επιτυχία  στη θέση της Συντονίστριας τμημάτων, Υπεύθυνης  Ανατολικής Μακεδ. & Θράκης, με μεγάλη δράση και άρτια οργάνωση  στην υλοποίηση ημερίδων, δράσεων και εκδηλώσεων.
Με γνώμονα πάντα τη δοτικότητα προς τον συνάθρωπο και την ευγένεια ψυχής παρείχε κάθε υλική ή ηθική υποστήριξη πάντα στον κάθε συντονιστή και σπουδαστή μας.
Είναι χαρά μας που αναλαμβάνει αυτή τη θέση και προσβλέπουμε  στη συνέχεια της συνεργασίας μας για την προώθηση των στόχων  του Κ.Π.Ε.Π.
                                             Από το Δ.Σ. του Κ.Π.Ε.Π.

Δελτίο Τύπου Κοινωνικού Πανεπιστημίου Καβάλας Νέων Εγγραφών για το Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

2021-05-17T10:01:09+00:00

Από το Σεπτέμβρη ξεκινάει  η τέταρτη χρονιά λειτουργίας του «Kοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» στην Καβάλα

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε  το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου  Ενεργών Πολιτών» που λειτούργησε στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Κοζάνη, στην Αλεξανδρούπολη και στη Δράμα  το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους δόθηκε Επίσημη  Βεβαίωση Ετήσιας Επιμόρφωσης η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες ως ένα επιπλέον προσόν στο βιογραφικό τους.

Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές του Κοινωνικού Πανεπιστημίου διαθέτουν σπουδαστική ταυτότητα με τον αριθμό μητρώου τους, η οποία εξυπηρετεί σε διάφορες παροχές και διευκολύνσεις από δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες (π.χ. έκπτωση σε μεταφορικά μέσα κλπ.) κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους.

Σύλλογος Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών με το διακριτικό τίτλο: Φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο  Ενεργών Πολιτών» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλά και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα. Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».

Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017

Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Θεραπευτικής Ψυχολογίας, της Θεατρικής Τέχνης, της Δημιουργικής γραφής και της Αγωγής Υγείας. Πανεπιστημιακοί καθηγητές και άλλοι διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Ενεργοί Πολίτες» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.

Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, συνοδεύονται  από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, το  διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.

Από τον Οκτώβρη του 2016 θα  ξεκινήσουν  στην Καβάλα οι παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς:

 

 • Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας (θέματα που άπτονται των θεραπευτικών τεχνικών ενδυνάμωσης εαυτού, με την προϋπόθεση να έχει ο σπουδαστής παρακολουθήσει την Ψυχολογία – Κοινωνιολογία) με συντονιστή τον Γιαννούση Γιώργο, τηλ. Επικοιν.: 6977410411, email: [email protected]

 

 • Θεατρικές Τέχνες (θέματα που άπτονται της σωματικής και ψυχικής μας έκφρασης και έκθεσης) με συντονίστρια την Σοφία Μουρουζίδου, τηλ. Επικοιν.: 6937127057, email: [email protected]

 

 • Δημιουργική γραφή (Εξοικείωση του σπουδαστή με τη συγγραφική και την αναγνωστική πράξη με την ανάπτυξη της κριτικής και δημιουργικής σκέψης, την κινητοποίηση φαντασίας και συγγραφικής επινοητικότητας, και στη συνέχεια στη σταδιακή εδραίωση της σχέσης του με τη λογοτεχνία).

 Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, θα συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

 

Προϋποθέσεις

 • Δεχόμαστε  από τις 15 Ιουνίου 2016 έως τις 15 Οκτωβρίου 2017  αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
 • Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikopanep.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
 • Οι σπουδαστές μπορούν να κάνουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
 • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» κοστίζει για τα νέα μέλη 120 Ευρώ και για τα ήδη ενεργά μέλη 110 Ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών»: 6618-127687-051 GR
 • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
 • Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μέλη περισσότερες από μία θεματικές ενότητες με ειδική έκπτωση.
 • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
 • Απλό μέλος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε με ετήσια συνδρομή 15 Ευρώ στο «Σύλλογο Ενεργών Πολιτών» όπου θα του παρέχεται η δυνατότητα δωρέαν συμμετοχής σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, εκδρομές, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.)

Επικοινωνία

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν και με τους συντονιστές ανάλογα με τη θεματική ενότητα που θα επιλέξουν και με τη γραμματεία του φορέα κ. Γεωργία Φωτιάδου στο τηλ. 6948331801 για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση.

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:

koinonikopanep@gmail.com

Go to Top