Aνακοινώσεις

Home/Aνακοινώσεις

Συλλυπητήρια Ανάρτηση Κ.Ι.Ε.Π.Ε.

2023-03-19T19:26:49+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού αυτού δυστυχήματος, της ασύλληπτης τραγωδίας, που ο ανθρώπινος νους αδυνατεί ακόμη να αποδεχθεί και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.
Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τις δύσκολες αυτές ώρες. Η σκέψη μας είναι με τα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί..
Αναγνωρίζοντας τα έντονα συναισθήματα και την οδύνη που νιώθουν πολλά μέλη μας μπροστά σε αυτήν την τραγωδία είμαστε στη διάθεσή σας για συμβουλευτική & ψυχολογική υποστήριξη.
Παράδειγμα θάρρους, δύναμης και αλληλεγγύης στάθηκαν για ακόμη μια φορά οι νέοι , που έτρεξαν να βοηθήσουν και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με οποίο τρόπο μπορούσαν. Γιατί η νέα γενιά, κακώς «παρεξηγημένη», είναι εκεί, παρούσα στις εξελίξεις, ετοιμοπόλεμη, γενναία.

Παρουσίαση βιβλίου Δρ. Φλαμούρη 4/3/2023 Βιβλιοθήκη Καβάλας

2023-03-19T19:25:13+00:00
Στις 4/3/2023 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μια ακόμη δράση του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας ομιλία με εισηγητή τον σπουδαίο συνεργάτη Δρ. Φλαμούρη Δημήτρη, Συγγραφέα, Ψυχολόγο, Μαθηματικό με θέμα: «Οι Μύθοι της Ευτυχίας στη σημερινή εποχή».
Ο Δρ. Φλαμούρης παρουσίασε με πρωτότυπο και αντισυμβατικό τρόπο τους μύθους που εκτυλίσσονται γύρω από την ευτυχία, αναδεικνύοντας την αντίθεση ανάμεσα σε αυτό που νομίζουμε ότι ισχύει και σ’ αυτό που ισχύει πραγματικά. Η αλληλεπίδραση ήταν μεγάλη ανάμεσα στο κοινό και τον εισηγητή, καθώς ο δεύτερος απάντησε με προθυμία σε πολλά ερωτήματα που απευθύνθηκαν από τους ακροατές, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά και βιωματικά αλλά και να διευρύνουν την οπτική τους αναφορικά με την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας τους.
Την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση συντόνισε η εκπρόσωπος του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., κα Χατζηδημητρίου Κατερίνα, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος και του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.
Να σας ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά θερμά όλους για την εμπιστοσύνη, την πολύτιμη συμβολή και την ενεργό δράση σας στα έργα και τις δράσεις των συνεργατών, μελών και φίλων του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. .

Εκδρομή του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. 19/2/2023

2023-02-26T18:15:14+00:00
Στις 19/02/2023 το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος σε συνεργασία με τον κ. Ζαχαρία ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή που περιλάμβανε ξενάγηση στη κατάφυτη Μονή Δοβρά, που είναι αφιερωμένη στον νεοφανή Ρώσο Άγιο Λουκά τον ιατρό, το νέο Μουσείο των Αιγών, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το μουσείο Βασιλικών Τάφων αλλά και την πανέμορφη Βέροια, με τις γραφικές της συνοικίες και το περίφημο ρεβανι της.
Με έναν ηλιόλουστο καιρό και την καλύτερη διάθεση, απολαύσαμε το καταπράσινο σκηνικό ψηλά στη Μονή Δοβρά και προσκυνάμε τα λείψανα του Αγίου, περιηγηθήκαμε στους χώρους των ανακαινισμένων μουσείων με την επιβλητική ατμόσφαιρα και μάθαμε ενδιαφέροντα πράγματα, θαυμάσαμε τα σπουδαία εκθέματα που κουβαλούν τη μακραίωνη ιστορία μας και περπατήσαμε στα γραφικά σοκάκια της εβραϊκής συνοικίας της Βέροιας, πλάι στον Τριπόταμο, θαυμάζοντας τα πολύχρωμα αρχοντικά. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι ώρες χαλάρωσης για φαγητό και καφέ, συνοδεία του νόστιμου γλυκού ρεβανί.
Για ακόμη μία φορά τα χαμόγελα και η καλή διάθεση όλων μετέτρεψαν την εκδρομή σε μια όμορφη συνάντηση μελών και φίλων του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.

Νέο Δια Ζώσης Τμήμα Θεσσαλονίκης: “Εσωτερική ισορροπία και συνειδητότητα”

2023-02-26T18:16:51+00:00

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΟΜΕΑΣ: Εσωτερική ισορροπία & συνειδητότητα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Μιχαλούδη Δώρα

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6988603791

  • Απογευματινός κύκλος : Παρασκευή 17:30-20:00

  • Τόπος διεξαγωγής: Δια ζώσης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

  • Κόστος: 80 ευρώ για τα παλιά και 90 ευρώ για τα νέα μέλη. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος» (Κ.Ι.Ε.Π.Ε.) :

GR18 0172 2110 0052 1110 7513 689

  • Στην κατάθεση αναγράφεται υποχρεωτικά το ονοματεπώνυμο και το τμήμα παρακολούθησης.
  • Συνολική διάρκεια: 3μηνο πρόγραμμα

Επικοινωνία & Εγγραφή:

  1. Τηλεφωνικά μέσω της Γραμματείας: κα Μιχαλούδη Δώρα στο τηλ. 2310211335 & 6988603791

2- Ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας: koinonikoinst.com/

(στο menu: αίτηση εγγραφής)

  • Δεχόμαστε από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 30 Μαρτίου 2023 αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής

  • Με την ολοκλήρωση του προγράμματος παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Ομιλία: O καρκίνος στην παιδική ηλικία, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023, Δράμα

2023-02-26T17:51:47+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος συμμετέχει και σας προσκαλεί στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα:
«O καρκίνος στην παιδική ηλικία θεραπεύεται! Μπορεί εσύ να είσαι η θεραπεία! Γίνε δότης μυελού των οστών! Γίνε η ελπίδα!»
Γιατί όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε ένα λιθαράκι, για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 19.00 στην Αίθουσα Κωνσταντίνος Καραμανλής του διοικητηρίου Δράμας.
Γίνε η Αλλαγή! Γίνε ο Δότης!

Ομιλία του Dr. Δημήτρη Φλαμούρη 4 Μαρτίου 2023

2023-02-26T17:54:43+00:00

 

Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε σας προσκαλεί σε μια πρωτότυπη αντισυμβατική ΔΩΡΕΑΝ ομιλία με θέμα “Οι Μύθοι της Ευτυχίας στη σημερινή Εποχή”

με ομιλητή τον Dr. Δημήτρη Φλαμούρη Best selling συγγραφέα, μαθηματικό, Ψυχολόγο και συνεργάτη του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.

στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το Σάββατο 4/3/2023 στις 19.00 μ.μ.

Εκδρομή Βεργίνα 19 Φεβρουαρίου 2023

2023-02-12T15:04:49+00:00

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μονοήμερη Πολιτιστική Διαδρομή 2023

-19 Φεβρουαρίου 2023-

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών (Νέο Μουσείο και Βασιλικοί Τάφοι) και ξενάγηση στις γραφικές συνοικίες της Βέροιας.

Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) το πρωί στις 8.00 στις 19-2-2023.

Ενδιάμεση στάση για σύντομο καφέ πριν την άφιξή μας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, όπου θα ξεναγηθούμε στους χώρους της μονής από τον πατέρα Δαβίδ και θα ακολουθήσει προσκύνημα. Έπειτα, αναχωρούμε για την περιοχή της Βεργίνας, με προορισμό το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών. Εκεί, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών και θα περιηγηθούμε στους ανακαινισμένους χώρους του Νέου Μουσειακού Κτηρίου.

Λίγα λόγια για το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών:

Το Πολυκεντρικό Μουσείο περιλαμβάνει το Ανάκτορο και το θέατρο, τον Τύμβος με την ταφική συστάδα του Φιλίππου Β΄, τη Νεκρόπολη των Τημενιδών και το Κεντρικό Μουσειακό Κτήριο.

Αρχικά , θα επισκεφθούμε το νέο μουσείο, που αποτελεί την «είσοδο» για τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών. Διαθέτει μεγάλο, ενιαίο εκθεσιακό χώρο για την παρουσίαση θεματικών εκθέσεων που αφορούν στο βίο, τον πολιτισμό και την ιστορία των Αιγών και του Μακεδονικού Βασιλείου. Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το εισαγωγικό έκθεμα «παράθυρο στον κόσμο του Μεγάλου Αλεξάνδρου», θα παρακολουθήσουμε πέντε εκθέσεις που φιλοξενούνται στο μουσείο : την έκθεση αρχιτεκτονικών με κεντρικό έκθεμα το αναταγμένο τμήμα του ανακτόρου, την έκθεση γλυπτών, την κεντρική έκθεση «Αιγών μνήμη», την περιοδική έκθεση «Οικουμένης Αντίδωρον» και την εικαστική έκθεση «Ύλης μνήμη» με έργα του Χρήστου Μποκόρου.

Έπειτα, θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο της Νεκρόπολης των Αιγών, το οποίο περιλαμβάνει τους Βασιλικούς Τάφους, που αποτελούν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και βρίσκονται στο εσωτερικό ενός καλυμμένου με γρασίδι λόφου, μιμούμενοι τον αυθεντικό ταφικό τύμβο. Ακριβώς δίπλα από τους τάφους έχει διαμορφωθεί ένα μουσείο σκεπασμένο με χώμα, στο οποίο παρουσιάζεται η έκθεση των θησαυρών που βρέθηκαν μέσα στους βασιλικούς τάφους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης στο μουσείο των Βασιλικών Τάφων, θα υπάρχει προβολή του ντοκιμαντέρ « Μνήμης χάριν» με πρωταγωνιστή τον διάσημο αρχαιολόγο και καθηγητή Μανόλη Ανδρόνικο.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε γραφικό ταβερνάκι στην περιοχή της Βεργίνας, με πολύ κέφι και όρεξη.

Στη συνέχεια, η εκδρομή περιλαμβάνει οδοιπορικό και ξενάγηση στην παλιά εβραϊκή συνοικία της Βέροιας, τη λεγομένη «Μπαρμπούτα» με τα λιθόστρωτα σοκάκια και τα επιβλητικά αρχοντικά, τη χριστιανική συνοικία της «Κυριώτισσας», που είναι γεμάτη βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, πανέμορφα αρχοντικά με αυλές και πέτρινα καλντερίμια και τη γραφική γέφυρα του Καραχμέτ, που είναι θεμελιωμένη σε βράχο.

Μετά τη βόλτα μας στα όμορφα, γραφικά σοκάκια της Βέροιας, θα απολαύσουμε έναν χαλαρό καφέ στη θρυλική «Ελιά» συνοδεία με ρεβανί, του φημισμένου γλυκού της περιοχής, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 55€ ( Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα, ξενάγηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τις γραφικές συνοικίες της Βέροιας, την είσοδο στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και το γεύμα σε ταβέρνα) * 35€ για όσους διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο.

Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.

Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 12/2/2023

 

**Προσοχή**

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται από τις 15/2 σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής σας.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : κ. Ζαχαρίας Κιόσογλου, Υπεύθυνος Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος, τηλ.: 6996235690 & 6942062499

 

31η Διοργάνωσης Balkans Money Show

2023-02-12T15:43:43+00:00
Στα πλαίσια της 31ης Διοργάνωσης Balkans Money Show, το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος συμμετείχε, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’ & τον Φορέα κατάρτισης Forum Training & Consulting, που διοργάνωσαν 4 επιστημονικές ημερίδες με εξαιρετικό ενδιαφέρον, στην επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Κοινωνικές Δεξιότητες – Δεξιότητες Ζωής για τα Στελέχη Διοίκησης», που πραγματοποιήθηκε στις 27/1/2023 στο ξενοδοχείο Hyatt, στη Θεσσαλονίκη.
Στην ημερίδα συμμετείχαν ως βασικές ομιλήτριες η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Εκπαιδευτικός, με ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Δρ. στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, π. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε, Επικεφαλής του Κ.Ι.Ε.Π.Ε με θέμα: «Διαπραγματεύσεις & Επίλυση Συγκρούσεων με Συνεργασιμότητα & Κατηγορηματικότητα» και η κα Χατζηδημητρίου Αικατερίνη, Οικονομολόγος,Ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Εκπαιδεύτρια του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με θέμα: «Διαμορφωτική Ηγεσία με Ηγέτη – Coach στη Διοίκηση».
Η ημερίδα περιλάμβανε, εκτός από τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους και αξιόλογους επιστήμονες- εισηγητές, βιωματικά εργαστήρια με διαδραστικές δραστηριότητες και ασκήσεις, που στόχο είχαν την ενίσχυση και βελτίωση των δεξιοτήτων των στελεχών διοίκησης, εφαρμόζοντας τη θεωρία στην πράξη.
Αναδείχθηκε, έτσι, η σημασία της συλλογικότητας και συμμετοχικότητας στη διαδικασία της μάθησης και της αποτελεσματικής διοίκησης ,καθιστώντας την παρούσα ημερίδα σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, ωφέλιμη και βιωματική επιμόρφωση των διοικητικών στελεχών.

Κοπή Βασιλότητας 14/1/2023

2023-01-29T15:39:41+00:00
Μεγάλη η συμμετοχή των μελών, σπουδαστών, φίλων και συνεργατών του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος το Σάββατο 14/1/2023 στην καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας.
Σ ένα πολύ όμορφο ζεστό γιορτινό κλίμα, με καλό φαγητό, ανταλλάξαμε ευχές, αγκαλιές, έντονα συναισθήματα που βρεθήκαμε που ιδωθήκαμε μετά τον εγκλεισμό, δόθηκαν τα δώρα στις τυχερές και η βραδιά συνεχίστηκε με πολύ διασκέδαση, τραγούδι και χορό.
Ευχαριστούμε θερμά για την χορηγία βασιλόπιτας και δώρων το αρτοποιείο ΙΩΣΗΦΙΔΗ, το κοσμηματοπωλείο Σοφια Χατζηβασιλειου, το κόσμημα Antigoni Kapoutzi, το συγγραφέα Χρήστος Τούβε, την δημιουργό Σούλα Ταπτέλη και την Κατερίνα Κοπανου Εναλλακτική Θεραπεύτρια.
Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε σας εύχεται μία νέα δημιουργική χρονιά με γνώση, μάθηση εξέλιξη και ψυχική, σωματική υγεία σε όλους.
Σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση και την ενεργό συμμετοχή όλων σας!

https://www.facebook.com/groups/717607588249779/permalink/6144884372188713/

<<ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ - ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ (SOFTSKILLS) ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ >>, 27/1/2023

2023-01-29T15:44:43+00:00

Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε σας προσκαλεί να συμμετέχετε δωρεάν στην πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ημερίδα από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης ‘Κλεισθένης’ & τον Φορέα κατάρτισης Forum Training & Consulting, με τίτλο: <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ – ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ (SOFTSKILLS) ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ >>, που θα υλοποιηθεί στις 27/01/2023 από τις 09:00-14:00 στη Θεσσαλονίκη, στην Αίθουσα Ball Room III, στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ενίσχυση και βελτίωση των δεξιοτήτων των στελεχών διοίκησης και περιλαμβάνει ομιλίες από διακεκριμένους- αξιόλογους επιστήμονες αλλά και βιωματικά εργαστήρια με ασκήσεις πάνω στην εφαρμογή της θεωρίας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως βασικές ομιλήτριες,  η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Εκπαιδευτικός, Ειδίκευση στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Δρ. στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, π. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε, Επικεφαλής του Κ.Ι.Ε.Π.Ε με θέμα «Διαπραγματεύσεις & Επίλυση Συγκρούσεων με Συνεργασιμότητα & Κατηγορηματικότητα»  και η κα Χατζηδημητρίου Αικατερίνη, Οικονομολόγος, Γεωπόνος, Ειδίκευση στην Αγροτική Οικονομία, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Εκπαιδεύτρια του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με θέμα «Διαμορφωτική Ηγεσία με Ηγέτη – Coach στη Διοίκηση».

Το Κ.Ι.Ε.Π.Ε στηρίζει τέτοιες δράσεις που στόχο έχουν την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική εξέλιξη του ατόμου και βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, για να καθοδηγεί, να εμψυχώνει, να ενθαρρύνει, να παρέχει υποστήριξη σε όλους τους πολίτες, παρέχοντας τους την κατάλληλη εκπαίδευση για ψυχική, κοινωνική και επαγγελματική ενδυνάμωση!

Πρόγραμμα Ημερίδας

Go to Top