Απολολογισμός

Home/Απολολογισμός

Απολογισμός Δράσεων 2021-2022

2022-07-05T14:21:51+00:00

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2021 – 2022

Μάρτιος 2021

Συμμετοχή του τμήματος «Δημιουργική Γραφή Ενηλίκων»στη δράση της ομάδας των Παραμυθάδων για την ημέρα της αφήγησης. Οι παραμυθάδες αποτελούν μια ομάδα με πλήθος δράσεων ιδιαίτερα γνωστή στην πόλη της Καβάλας. Οι σπουδαστές μας, με την καθοδήγηση της συντονίστριας του τμήματος Έφης Λοϊζά και της διδάσκουσας Δημιουργικής Γραφής Μάρτζη Κοντέσσα δημιούργησαν «Μπερδεμένες Ιστορίες» οι οποίες στη συνέχεια ηχογραφήθηκαν και είναι πλέον διαθέσιμες προς ‘’ανάγνωση’’.

8 Μαρτίου

Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας μέσα από τη χριστιανική ματιά και εμπειρία με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το Αύριο με Θάρρος».

Μια από τις ομιλήτριες ήταν και η Δρ. Μαρία Πλατσίδου η οποία δίνει και την εξής συμβουλή: Φροντίζω το παρόν για να έχω μέλλον!

10 Μαρτίου

Παράλληλη δράση του Κ.Π.Ε.Π.: Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση: Από το τραύμα στην απόδοση δικαιοσύνης» από το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότηταςτων Φύλων “Βία-Στοπ”, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική ΓραμματείαΔημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και τοΕργαστήρι Ιατροδικαστικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ.

Ο στόχος ήταν η παρουσίαση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης,από βιωματικές εμπειρίες, στην εμπειρία της καταγγελίας, στα πρωτόκολλαεξέτασης του θύματος, στη δίκη και τέλος στη θεραπεία του δράστη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής καιΟικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Γιάννα Χορμόβα.

Απρίλιος 2021

Πραγματοποίηση δωρεάν, διαδικτυακής ημερίδας με θέμα ”Προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου” με τον εξαιρετικό συγγραφέα Best Sellers σε θέματα πληροφορικής κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη.

Ένα επίκαιρο θέμα με χρήσιμες συμβουλές για όλους και κυρίως για γονείς και κηδεμόνες. Έγινε αναφορά για όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, πώς να αποφεύγει τις στημένες παγίδες και πώς μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του αλλά και τα παιδιά του. Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως επικίνδυνες ιστοσελίδες, προστασία, εκβιασμοί, διακίνηση παράνομου και επικίνδυνου υλικού, σεξουαλική παρενόχληση, παιδική πορνογραφία, ασφάλεια δεδομένων, κωδικοί πρόσβασης, προφυλάξεις και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα κ.λπ.

18 Απριλίου

Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης στον γιατρό Ιωάννη Μπουχέλο σχετικά με τον εμβολιασμό κατά τον covid 19.

Συζητήθηκαν και απαντήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα:

Εμβολιασμός. Μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου πιο πριν έτσι ώστε να μην έχω παρενέργειες από αυτό;

Εμβολιασμός: Τι μπορώ να κάνω μετά από αυτό έτσι ώστε να μην έχω παρενέργειες από αυτό;

Εμβολιασμός. Δεν θέλω να εμβολιαστώ. Τι μπορώ να κάνω για να θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου αλλιώς;

Η συνέντευξη ήταν ελεύθερη για να την παρακολουθήσει μέσω Zoom όλοι όσοι το επιθυμούσαν.

23 Απριλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου το Κ.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με την κ. Κοντέσσα Μάρτζη πραγματοποίησε Συνάντησης – Διάλεξης – Εργαστηρίου. Με την παρουσία του μας τίμησε ο συγγραφέας Διαμαντής Άξιώτης! Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθυνόταν σε παλαιούς και ενεργούς σπουδαστές καθώς και όσους έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια Δημιουργική Γραφή.

Μάιος 2021

18 Μαϊου

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , απονέμει στο Κ.Π.Ε.Π. τη Διαπίστευση Erasmus στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

(ΙΚΥ)

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , σας απονέμει τη Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01- KA120-ADU-094733 προκειμένου να έχετε απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

25 Μαϊου

Συμμετοχή του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο Δήμο Καβάλας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821!

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προχώρησε σε μια σπονδυλωτή παραγωγή με λόγο (μικρά αυτοτελή αφηγήματα), εικόνα, μουσική και τραγούδι.

“Οι Ήρωες του ’21”

Κείμενο: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και ανάγνωση από την κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου.

26 Μαϊου

Γνωστοποίηση συνεργασίας του Κ.Π.Ε.Π. με τη HELPHELLASμε στόχο να έρθουν σε επαφή εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν -οι οποίοι είναι συνήθως επιστήμονες ανθρωπιστικών επαγγελμάτων- με εκείνους που θέλουν βοήθεια.

Ιούνιος 2021

15 Ιουνίου

Γνωστοποίηση συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π με την Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS» στον τομέα της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ με τη δημιουργία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ” ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ”!

Στόχος αυτού του εθνικού δικτύου εθελοντών τρίτης ηλικίας (άνω των 60 ετών) σε κάθε Δήμο είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των πολιτών που αποσύρονται επαγγελματικά από την ενεργό δράση μετά την συνταξιοδότησή τους και η θετική κινητοποίησή τους, όπως και η παράταση της ζωτικότητάς τους σε νέους ενεργούς ρόλους στην κοινωνία των πολιτών.

17 Ιουνίου

Διαδικτυακή Ημερίδα από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με θέμα «Σικιαρίδειον ΄Ίδρυμα 2021: Παροχή υπηρεσιών και προοπτικές στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ένταξης». Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. και Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η Ημερίδα διεξήχθη μέσω του προγράμματος Zoom.

22 Ιουνίου

Πραγματοποίηση 2ης Συνάντησης με τους υπόλοιπους εταίρους προγράμματος Erasmus με θέμα “Επεξεργασία και ενσωμάτωση του πολυτομεακού προγράμματος στην εκπαίδευση των παιδιών”. Η συνάντηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία δίνοντας τους νέους στόχους και ημερομηνίες συνάντησης. Ανταλλάχθηκαν παραδοσιακά δώρα της χώρας μεταξύ των εταίρων!!

30 Ιουνίου

Το τμήμα Δημιουργικής Γραφής εξ αποστάσεως πραγματοποίησε τη τελευταία εισήγηση για τη φετινή χρονιά. “Οι προσωπικές μας ιστορίες μας ταξίδεψαν ” με εισηγήτρια την κα Πάττυ Παπαδήμου. Ο κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας τίμησε με την παρουσία και με τις ευχές του.

Ιούλιος 2021

5 Ιουλίου

Τελευταίο διαδικτυακό μάθημα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο τμήμα Αγωγή Υγείας.

9 Ιουλίου

Απονομή βεβαιώσεων του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Κ.Π.Ε.Π. την.

Η τελευταία μας εισήγηση έγινε δια ζώσης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας στο όμορφο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα.

10 Ιουλίου

Τμήμα Θεραπευτικές Τεχνικές και Τμήμα Αυτογνωσίας του Κ.Π.Ε.Π Καβάλας.

Αντάμωση και πάλι με τους σπουδαστές μας συνδυάζοντας το τελευταίο μάθημα δια ζώσης με την απονομή της Επίσημης Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.Έγινε ο Απολογισμός της χρονιάς, ανακοινώθηκαν οι νέες καινοτόμες και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες σε προγράμματα δια ζώσης και εξ αποστάσεως, συνεργασίες στρατηγικής σημασίας και σημαντικές διακρίσεις/συμμετοχές του εκπαιδευτικού μας φορέα.

10 Ιουλίου

Τμήμα Ψυχολογίας Καβάλας, Δοξάτου, Ξάνθης του Κ.Π.Ε.Π.

Στιγμές ξεχωριστές, συγκινησιακές…

Μια μεγάλη αγκαλιά και μια επιθυμία να ιδωθούν, να βρεθούν από κοντά οι σπουδαστές των τριών περιοχών του Κ.Π.Ε.Π.

Αντάμωση και πάλι με τους σπουδαστές μας συνδυάζοντας το τελευταίο μάθημα δια ζώσης με την απονομή της Επίσημης Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.

12 Ιουλίου

Απονομή Βεβαιώσεων για την Τέχνη της Διαπραγμάτευσης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Καβάλας. Σε μία χρονιά πανδημίας αποδείξαμε ότι οι δυσκολίες είναι για να τις ξεπερνάμε. Είχαμε την ευκαιρία των διαδικτυακών συναντήσεων μας, των υπέροχων εισηγήσεων και των εποικοδομητικών συζητήσεων.

Αύγουστος 2021

Το Κ.Π.Ε.Π συμπορεύτηκε και συνεργάστηκε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καβάλας, με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.Όσοι σπουδαστές, μέλη, φίλοι του Κ.Π.Ε.Π επιθυμούν να συμμετέχουν στη στήριξη αυτή σας παραθέτω παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για τα είδη που έχουν ανάγκη.

Σεπτέμβριος 2021

Συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού για τη στήριξη της Τρίτης Ηλικίας στη Χώρα μας δημιούργησε το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ “ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ”.

Επικεφαλής του δικτύου αυτού είναι η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου και ταυτόχρονα είναι και θεματική Υπεύθυνη του Τομέα Τρίτης Ηλικίας της Ακαδημίας Εθελοντισμού.

13 Σεπτεμβρίου

1η Καλλιτεχνική Διαδρομήτου Κ.Π.Ε.Π σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Σπουδαστές, μέλη και φίλοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν δύο κορυφαίους ερμηνευτές την Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη.

Διαμονή στη Σκιάθο μεόλων των στελεχών του (Επικεφαλείς – Υπεύθυνοι- Συντονιστές Γραμματεία – Συνεργάτες) από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εκπαίδευση, την ενημέρωση στα νέα προγράμματα και θεματικές ,την ψυχαγωγία, την γνωριμία, την προσωπική επαφή. Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις, οι νέες συνεργασίες του Κ.Π.Ε.Π., καθώς και ανακοινώσεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

22 Σεπτεμβρίου

Συμμετοχή στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας με θέμα ‘‘ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ”. Τον εκπαιδευτικό φορέα (Κ.Π.Ε.Π.) εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Εκπαιδευτικός (Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων), Msc Α.Π.Θ., Εκπ/τρια Ενηλίκων του Κ.Π.Ε.Π. & Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

Οκτώβριος 2021

08 – 10 Οκτωβρίου

Συμμετοχή στο 12ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγου Γυναικών “Οι Κόρες των Κυκλάδων” που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο, με τίτλο εισήγησης “Η εκπαίδευση μέσω του Κ.Π.Ε.Π. με την Ενεργή Κυκλαδίτισσα Γυναίκα & τη Διαχείριση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς” με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Συντονίστριας του Κ.Π.Ε.Π. στο Ν. Κυκλάδων κ. Σταυράκη Βίκη.

Συνάντηση στελεχών του Κ.Π.Ε.Π. με τη Βουλευτή Ν. Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού,ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια της.

19 Οκτωβρίου

Παρουσίαση από την εισηγήτρια Δημιουργικής Γραφής Καβάλας, για τα οφέλη της δημιουργικής γραφής.

26 Οκτωβρίου

Έναρξη του πρώτου μαθήματος του προγράμματος “ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΩ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ” σε συνεργασία με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το καλωσόρισμα ανέλαβε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου που μετέφερε τη θετική της ενέργεια, δημιουργώντας αμέσως ένα ευχάριστο και οικείο κλίμα στη νέα ομάδα.

Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, η αγαπημένη μας Ρία Φελεκίδου με την ζέστη συντροφιά της γλυκιάς Ζωής Καραγεωργίου αλλά και του διακεκριμένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου υποδέχθηκαν με χαρά τους μικρούς μας φίλους. Μαζί έκαναν τα πρώτα βήματα στον άγνωστο αλλά ενθουσιώδη κόσμο της δημιουργικής γραφής.

30 Οκτωβρίου

1η Διαδικτυακή Συνάντηση των Εθελοντών του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης “HELPTHEPEOPLE”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης απέναντι σε όσους θέλουν βοήθεια σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας, αλλά και με μια ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε θέματα ψυχικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των συνανθρώπων μας σε φυσικές καταστροφές.

Νοέμβριος 2021:

1 & 3 Νοεμβρίου

Η πρώτη, διαδικτυακή συνάντηση με τους Επικεφαλής, Υπεύθυνους , Συντονιστές & Σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

Την επίσημη έναρξη ξεκίνησε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου αναφέροντας το σκοπό, τους στόχους του Κ.Π.Ε.Π, της στρατηγικής σημασίας συνεργασίες, δράσεις, ημερίδες που θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε να παραμένουμε πάντα ΕΝΕΡΓΟΊ ΠΟΛΙΤΕΣ.

8 Νοεμβρίου

Σεμινάριο με θέμα: «Το Νόημα της Δια Βίου Μάθησης». Η έννοια της Δια Βίου Μάθησης γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε στο σεμινάριο με τίτλο «Το Νόημα της Δια Βίου Μάθησης». Με ποιο τρόπο μπορούμε να μαθαίνουμε πάντα και παντού; Γιατί η γνώση μας βοηθάει στην ανάπτυξη της ενδοσκόπησης. Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν προς απάντηση στη συγκεκριμένη παρουσίαση, με εισηγήτρια τη Δρ. Νανά Τσουμάκη μέσω του προγράμματος Zoom.

12 Νοεμβρίου

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο ΜΑΖΙΜΠΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ» με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, Ασημίνα Αγγελίδου, στις, στη “Μυροβόλος ‘Άνοιξις”. Προλόγισε η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία.

Δεκέμβριος 2021

6 Δεκεμβρίου

Πρόσκληση της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Κ.Π.Ε.Π. στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού «Τιμούμε τον Ανώνυμο Εθελοντή» στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

11 Δεκεμβρίου

2η Καλλιτεχνική συνάντηση του Κ.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών, κ. Ζαχαρία Κιόσογλου.

Θέατρο “Βαβυλωνία” στη Μονή Λαζαριστών & Μουσείο Ψευδαισθήσεων στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη.

1 – 15 Δεκεμβρίου

Το Κ.Π.Ε.Π. διοργάνωσε δύο δράσεις με αφορμή την έλευση της χριστουγεννιάτικης περιόδου:

1) Συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, προσφορά παιχνιδιών σε καλή κατάσταση, τα οποία μοιράστηκαν σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη, είτε αποστολή δωροεπιταγής σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

2) Συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στο τραπέζι της Αγάπης, όπου καθημερινά προσφέρουν φαγητό σε πολλά άτομα και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο. Προσφορά τροφίμων για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη ή και προσφορά δωροεπιταγών, οι οποίες εξαργυρώθηκαν από τις αντίστοιχες οικογένειες.

Φεβρουάριος 2022

14 Φεβρουαρίου

Δωρεάν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ. Φλαμούρη Δημήτρη, με τίτλο «Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής» Η παρουσίαση έγινε από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Τ. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Επικεφαλής Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο συγγραφέας. Η παρουσίαση έγινε μέσω του προγράμματος Zoom.

– Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

– Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το άγχος;

– Πώς να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω και άλλα …

απαντώνται στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Φλαμούρη για να Ζούμε τη Ζωή μας καλύτερα στην πράξη!!!

Μάρτιος 2022

2 Μαρτίου

1η Διαδικτυακή Συνάντηση για το πρόγραμμα Εθελοντισμού, της Ακαδημίας Εθελοντισμού, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, το InternationalForumTraining και την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 Level και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

21 Μαρτίου

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις της» με εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη, γεωλόγο, συγγραφέα και πληροφορικό. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.

Απρίλιος 2022

9 Απριλίου

1η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022

(9 Απριλίου 2022)

Θέατρο «Παγίδα» στο Θέατρο Αριστοτέλειο

Έκθεση Loustas – Πορτρέτα

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

Μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Κώστα Λούστα -ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της πόλης αλλά και της Ελλάδας- ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση με τίτλο “Loustas – Πορτρέτα” περιλαμβάνει 50 αντιπροσωπευτικά έργα από τη σειρά 80+1 Πορτρέτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης του Κώστα Λούστα φιλοτεχνημένα την περίοδο 1991-1993.

21 Απριλίου

Συνεργασία Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Help ThePeople” για τη στήριξη των Ουκρανών προσφύγων, μητέρες και μικρά παιδιά, που φιλοξενούνται στο Ζάννειο Ίδρυμα Εκάλης. Τη συγκεκριμένη δράση πλαισίωσαν και ενίσχυσαν: το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Περιβαλλοντικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου(με τον Δήμο Αμαρουσίου), τα Διοικητικά Μέλη της Ακαδημίας Εθελοντισμού, καθώς και μέλη της ομάδας «HelpThePeople», καθώς και διάφορες εταιρείες οι οποίες προσέφεραν και απέστειλαν είδη ανάγκης.

Μάιος 2022

7 Μαϊου

2η Καλλιτεχνική Διαδρομή, Θέατρο «Ο κουρέας της Σεβίλλης» στο Μέγαρο Μουσικής

Η παρακολούθηση έλαβε συνέχεια, στον υπέροχο χώρο του Μεγάρου Μουσικής που θεωρείται σταθμός στην ιστορία του είδους, τον «ΚΟΥΡΕΑ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» του Μπομαρσέ, με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου.

25 Μαϊου

Παρουσίαση του βιβλίου, με τίτλο «Το Παράδοξο Μονοπάτι προς το Νόημα της Ζωής», του Δρ. Φλαμούρη Βασίλη, θετικός ψυχολόγος και συνεργάτης του Κ.Π.Ε.Π.. Η παρουσίαση έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Ιούνιος 2021:

Τριήμερη εκδρομή στα Ιωάννινα – Ζαγοροχώρια– Πάργα, τα μέλη και οι φίλοι του Κ.Π.Ε.Π.

18 Ιουνίου

Συνάντηση Σπουδαστών, Μελών και Φίλων του Κ.Π.Ε.Π. στην ταβέρνα «ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ», για το κλείσιμο της ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και το «καλωσόρισμα» του καλοκαιριού.

22 Ιουνίου

Παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Η ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ», της συγγραφέως, Νάνσυ Χατζή που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης, το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και η Ελληνοεκδοτική. Τα βιβλία παρουσίασαν η Διδάσκουσα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Υπεύθυνη του Κ.Π.Ε.Π., Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, και οι σπουδάστριες του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής Κοζάνης, Ραχήλ Τσανίδου, Φανή Γεωργιάδου, Φανή Δινοπούλου, Δώρα Σκαρκαλά, Σοφία Αποστολίδου και Καλλιόπη Γιακουμή Κουγιώνη.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τις ζωγραφιές τους οι μαθητές του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Λιλιπούπολη».

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των βεβαιώσεων, για τους σπουδαστές των τμημάτων «Δημιουργική Γραφή Κοζάνης» & «Αυτογνωσία Κοζάνης», του Κ.Π.Ε.Π., ενώ η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα των βιβλίων της.

26 Ιουνίου

Τελετή λήξης του τμήματος της Ψυχολογίας του Κ.Π.Ε.Π. και απονομή βεβαιώσεων στους σπουδαστές, στη Μοσχούλειο Σχολή, στην Τήνο. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε εισήγηση, από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, με τίτλο «Ενεργητική Ακρόαση: Μαθαίνω να ακούω ουσιαστικά στην καθημερινότητά μου».Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Κ.Π.Ε.Π. με τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαργαρίτα Πιπέρη, η κ. Αμοιραλή Μαρία μας μετέφερε το χαιρετισμό της προέδρου Ομοσπονδιας του Πανκυκλαδικού Συλλόγου Γυναικών.

Επίσης χαιρετισμό έκαναν ο κ.Εμμανουήλ Σώχος Σύμβουλος Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Τήνου, η κ. Δέσποινα Πρινιά υποψήφια βουλευτής Ν.Δ. και ο κ. Γιώργος Παστάκας ζωγράφος εικαστικός ο οποίος μας έκανε και ξενάγηση στους εκπληκτικούς πίνακες του με θέμα τη “Γυναίκα”.

Μετά την εισήγηση της Dr. Σοφίας Χατζηνικολαου Διδάκτωρ Ψυχολογίας – Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π για την “Επικοινωνία – Ενεργητική Ακρόαση” και το λόγο της κ. Σταυρούλας Χρυσοπούλου Υπεύθυνης του Κ.Π.Ε.Π Ελλάδος δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους σπουδαστές.

Απολογισμός Καλλιτεχνικών Δράσεων 2021-2022

2022-04-22T10:49:40+00:00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Κ.Π.Ε.Π. 2021-2022

 • Μάρτιος 2021

 • Συμμετοχή του τμήματος «Δημιουργική Γραφή Ενηλίκων» στη δράση της ομάδας των Παραμυθάδων για την ημέρα της αφήγησης. Οι παραμυθάδες αποτελούν μια ομάδα με πλήθος δράσεων ιδιαίτερα γνωστή στην πόλη της Καβάλας. Οι σπουδαστές μας, με την καθοδήγηση της συντονίστριας του τμήματος Έφης Λοϊζά και της διδάσκουσας Δημιουργικής Γραφής Μάρτζη Κοντέσσα δημιούργησαν «Μπερδεμένες Ιστορίες» οι οποίες στη συνέχεια ηχογραφήθηκαν και είναι πλέον διαθέσιμες προς ‘’ανάγνωση’’.

8 Μαρτίου

Δράση για την Ημέρα της Γυναίκας μέσα από τη χριστιανική ματιά και εμπειρία με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας το Αύριο με Θάρρος».

Μια από τις ομιλήτριες ήταν και η Δρ. Μαρία Πλατσίδου η οποία δίνει και την εξής συμβουλή: Φροντίζω το παρόν για να έχω μέλλον!

10 Μαρτίου

Παράλληλη δράση του Κ.Π.Ε.Π.: Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα «Σεξουαλική Κακοποίηση: Από το τραύμα στην απόδοση δικαιοσύνης» από το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φύλων “Βία-Στοπ”, σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Εργαστήρι Ιατροδικαστικών Επιστημών του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ.

Ο στόχος ήταν η παρουσίαση του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης, από βιωματικές εμπειρίες, στην εμπειρία της καταγγελίας, στα πρωτόκολλα εξέτασης του θύματος, στη δίκη και τέλος στη θεραπεία του δράστη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κ. Γιάννα Χορμόβα.

 • Απρίλιος 2021

9 Απριλίου

Πραγματοποίηση δωρεάν, διαδικτυακής ημερίδας με θέμα ”Προστασία από τους κινδύνους του Διαδικτύου” με τον εξαιρετικό συγγραφέα Best Sellers σε θέματα πληροφορικής κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη.

Ένα επίκαιρο θέμα με χρήσιμες συμβουλές για όλους και κυρίως για γονείς και κηδεμόνες. Έγινε αναφορά για όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου, πώς να αποφεύγει τις στημένες παγίδες και πώς μπορεί να προστατέψει τον εαυτό του αλλά και τα παιδιά του. Αναπτύχθηκαν και συζητήθηκαν θέματα όπως επικίνδυνες ιστοσελίδες, προστασία, εκβιασμοί, διακίνηση παράνομου και επικίνδυνου υλικού, σεξουαλική παρενόχληση, παιδική πορνογραφία, ασφάλεια δεδομένων, κωδικοί πρόσβασης, προφυλάξεις και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα κ.λπ.

18 Απριλίου

Πραγματοποίηση διαδικτυακής συνέντευξης στον γιατρό Ιωάννη Μπουχέλο σχετικά με τον εμβολιασμό κατά τον covid 19.

Συζητήθηκαν και απαντήθηκαν τα παρακάτω ερωτήματα:

Εμβολιασμός. Μπορώ να προετοιμάσω τον εαυτό μου πιο πριν έτσι ώστε να μην έχω παρενέργειες από αυτό;

Εμβολιασμός: Τι μπορώ να κάνω μετά από αυτό έτσι ώστε να μην έχω παρενέργειες από αυτό;

Εμβολιασμός. Δεν θέλω να εμβολιαστώ. Τι μπορώ να κάνω για να θωρακίσω το ανοσοποιητικό μου αλλιώς;

Η συνέντευξη ήταν ελεύθερη για να την παρακολουθήσει μέσω Zoom όλοι όσοι το επιθυμούσαν.

23 Απριλίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου το Κ.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με την κ. Κοντέσσα Μάρτζη πραγματοποίησε Συνάντησης – Διάλεξης – Εργαστηρίου. Με την παρουσία του μας τίμησε ο συγγραφέας Διαμαντής Άξιώτης! Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθυνόταν σε παλαιούς και ενεργούς σπουδαστές καθώς και όσους έχουν παρακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια Δημιουργική Γραφή.

 • Μάιος 2021

18 Μαϊου

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , απονέμει στο Κ.Π.Ε.Π. τη Διαπίστευση Erasmus στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ERASMUS ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

(ΙΚΥ)

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το πρόγραμμα Erasmus+ , σας απονέμει τη Διαπίστευση Erasmus με κωδικό 2020-1-EL01- KA120-ADU-094733 προκειμένου να έχετε απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 του νέου προγράμματος (2021-2027) στον τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

25 Μαϊου

Συμμετοχή του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο Δήμο Καβάλας στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821!

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, προχώρησε σε μια σπονδυλωτή παραγωγή με λόγο (μικρά αυτοτελή αφηγήματα), εικόνα, μουσική και τραγούδι.

“Οι Ήρωες του ’21”

Κείμενο: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών και ανάγνωση από την κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου.

26 Μαϊου

Γνωστοποίηση συνεργασίας του Κ.Π.Ε.Π. με τη HELPHELLAS με στόχο να έρθουν σε επαφή εκείνοι που θέλουν να βοηθήσουν -οι οποίοι είναι συνήθως επιστήμονες ανθρωπιστικών επαγγελμάτων- με εκείνους που θέλουν βοήθεια.

 • Ιούνιος 2021

15 Ιουνίου

Γνωστοποίηση συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π με την Ακαδημία Εθελοντισμού «HELPHELLAS» στον τομέα της ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ με τη δημιουργία του ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ " ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ"!

Στόχος αυτού του εθνικού δικτύου εθελοντών τρίτης ηλικίας (άνω των 60 ετών) σε κάθε Δήμο είναι η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού των πολιτών που αποσύρονται επαγγελματικά από την ενεργό δράση μετά την συνταξιοδότησή τους και η θετική κινητοποίησή τους, όπως και η παράταση της ζωτικότητάς τους σε νέους ενεργούς ρόλους στην κοινωνία των πολιτών.

17 Ιουνίου

Διαδικτυακή Ημερίδα από το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με θέμα «Σικιαρίδειον ΄Ίδρυμα 2021: Παροχή υπηρεσιών και προοπτικές στον τομέα της εκπαίδευσης και της κοινωνικής ένταξης». Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. και Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η Ημερίδα διεξήχθη μέσω του προγράμματος Zoom.

22 Ιουνίου

Πραγματοποίηση 2ης Συνάντησης με τους υπόλοιπους εταίρους προγράμματος Erasmus με θέμα "Επεξεργασία και ενσωμάτωση του πολυτομεακού προγράμματος στην εκπαίδευση των παιδιών". Η συνάντηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία δίνοντας τους νέους στόχους και ημερομηνίες συνάντησης. Ανταλλάχθηκαν παραδοσιακά δώρα της χώρας μεταξύ των εταίρων!!

30 Ιουνίου

Το τμήμα Δημιουργικής Γραφής εξ αποστάσεως πραγματοποίησε τη τελευταία εισήγηση για τη φετινή χρονιά. "Οι προσωπικές μας ιστορίες μας ταξίδεψαν " με εισηγήτρια την κα Πάττυ Παπαδήμου. Ο κ. Βαγγέλης Ηλιόπουλος μας τίμησε με την παρουσία και με τις ευχές του.

 • Ιούλιος 2021

5 Ιουλίου

Τελευταίο διαδικτυακό μάθημα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών στο τμήμα Αγωγή Υγείας.

9 Ιουλίου

Απονομή βεβαιώσεων του τμήματος Δημιουργικής Γραφής του Κ.Π.Ε.Π. την.

Η τελευταία μας εισήγηση έγινε δια ζώσης τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας στο όμορφο μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα.

10 Ιουλίου

Τμήμα Θεραπευτικές Τεχνικές και Τμήμα Αυτογνωσίας του Κ.Π.Ε.Π Καβάλας.

Αντάμωση και πάλι με τους σπουδαστές μας συνδυάζοντας το τελευταίο μάθημα δια ζώσης με την απονομή της Επίσημης Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης. Έγινε ο Απολογισμός της χρονιάς, ανακοινώθηκαν οι νέες καινοτόμες και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες σε προγράμματα δια ζώσης και εξ αποστάσεως, συνεργασίες στρατηγικής σημασίας και σημαντικές διακρίσεις/συμμετοχές του εκπαιδευτικού μας φορέα.

10 Ιουλίου

Τμήμα Ψυχολογίας Καβάλας, Δοξάτου, Ξάνθης του Κ.Π.Ε.Π.

Στιγμές ξεχωριστές, συγκινησιακές...

Μια μεγάλη αγκαλιά και μια επιθυμία να ιδωθούν, να βρεθούν από κοντά οι σπουδαστές των τριών περιοχών του Κ.Π.Ε.Π.

Αντάμωση και πάλι με τους σπουδαστές μας συνδυάζοντας το τελευταίο μάθημα δια ζώσης με την απονομή της Επίσημης Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.

12 Ιουλίου

Απονομή Βεβαιώσεων για την Τέχνη της Διαπραγμάτευσης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Καβάλας. Σε μία χρονιά πανδημίας αποδείξαμε ότι οι δυσκολίες είναι για να τις ξεπερνάμε. Είχαμε την ευκαιρία των διαδικτυακών συναντήσεων μας, των υπέροχων εισηγήσεων και των εποικοδομητικών συζητήσεων.

 • Αύγουστος 2021

 • Το Κ.Π.Ε.Π συμπορεύτηκε και συνεργάστηκε με τη δράση και τις πρωτοβουλίες του Δήμου Καβάλας, με στόχο την ανακούφιση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας. Όσοι σπουδαστές, μέλη, φίλοι του Κ.Π.Ε.Π επιθυμούν να συμμετέχουν στη στήριξη αυτή σας παραθέτω παρακάτω την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για τα είδη που έχουν ανάγκη

 • Σεπτέμβριος 2021

Συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού για τη στήριξη της Τρίτης Ηλικίας στη Χώρα μας δημιούργησε το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΑΝΤΑ".

Επικεφαλής του δικτύου αυτού είναι η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου και ταυτόχρονα είναι και θεματική Υπεύθυνη του Τομέα Τρίτης Ηλικίας της Ακαδημίας Εθελοντισμού.

 • 13 Σεπτεμβρίου

  1η Καλλιτεχνική Διαδρομή του Κ.Π.Ε.Π σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών κ. Ζαχαρία Κιόσογλου, στο θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. Σπουδαστές, μέλη και φίλοι είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν δύο κορυφαίους ερμηνευτές την Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη.

 • Διαμονή στη Σκιάθο με όλων των στελεχών του (Επικεφαλείς - Υπεύθυνοι- Συντονιστές Γραμματεία - Συνεργάτες) από όλη την Ελλάδα με σκοπό την εκπαίδευση, την ενημέρωση στα νέα προγράμματα και θεματικές ,την ψυχαγωγία, την γνωριμία, την προσωπική επαφή. Πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις, οι νέες συνεργασίες του Κ.Π.Ε.Π., καθώς και ανακοινώσεις για τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

22 Σεπτεμβρίου

Συμμετοχή στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας με θέμα ''ΚΩΦΟΙ ΚΑΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ". Τον εκπαιδευτικό φορέα (Κ.Π.Ε.Π.) εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Εκπαιδευτικός (Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων), Msc Α.Π.Θ., Εκπ/τρια Ενηλίκων του Κ.Π.Ε.Π. & Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

 • Οκτώβριος 2021

Συμμετοχή στο 12ο Πανκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγου Γυναικών "Οι Κόρες των Κυκλάδων" που πραγματοποιήθηκε στην Πάρο, με τίτλο εισήγησης "Η εκπαίδευση μέσω του Κ.Π.Ε.Π. με την Ενεργή Κυκλαδίτισσα Γυναίκα & τη Διαχείριση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς" με πρωτοβουλία της Υπεύθυνης Συντονίστριας του Κ.Π.Ε.Π. στο Ν. Κυκλάδων κ. Σταυράκη Βίκη.

Συνάντηση στελεχών του Κ.Π.Ε.Π. με τη Βουλευτή Ν. Κυκλάδων, Κατερίνα Μονογιού, ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την περιφέρεια της.

19 Οκτωβρίου

Παρουσίαση από την εισηγήτρια Δημιουργικής Γραφής Καβάλας, για τα οφέλη της δημιουργικής γραφής.

26 Οκτωβρίου

Έναρξη του πρώτου μαθήματος του προγράμματος "ΑΓΑΠΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΝΩ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" σε συνεργασία με το Σικιαρίδειο Ίδρυμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το καλωσόρισμα ανέλαβε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου που μετέφερε τη θετική της ενέργεια, δημιουργώντας αμέσως ένα ευχάριστο και οικείο κλίμα στη νέα ομάδα.

Η Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, η αγαπημένη μας Ρία Φελεκίδου με την ζέστη συντροφιά της γλυκιάς Ζωής Καραγεωργίου αλλά και του διακεκριμένου συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου υποδέχθηκαν με χαρά τους μικρούς μας φίλους. Μαζί έκαναν τα πρώτα βήματα στον άγνωστο αλλά ενθουσιώδη κόσμο της δημιουργικής γραφής.

30 Οκτωβρίου

1η Διαδικτυακή Συνάντηση των Εθελοντών του προγράμματος κοινωνικής υποστήριξης “HELP THE PEOPLE”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υποστήριξης απέναντι σε όσους θέλουν βοήθεια σε πολλαπλά επίπεδα της καθημερινότητας, αλλά και με μια ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε θέματα ψυχικής υποστήριξης και ενδυνάμωσης των συνανθρώπων μας σε φυσικές καταστροφές.

 • Νοέμβριος 2021

1 & 3 Νοεμβρίου

Η πρώτη, διαδικτυακή συνάντηση με τους Επικεφαλής, Υπεύθυνους , Συντονιστές & Σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

Την επίσημη έναρξη ξεκίνησε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου αναφέροντας το σκοπό, τους στόχους του Κ.Π.Ε.Π, της στρατηγικής σημασίας συνεργασίες, δράσεις, ημερίδες που θα υλοποιηθούν άμεσα ώστε να παραμένουμε πάντα ΕΝΕΡΓΟΊ ΠΟΛΙΤΕΣ.

8 Νοεμβρίου

Σεμινάριο με θέμα: «Το Νόημα της Δια Βίου Μάθησης». Η έννοια της Δια Βίου Μάθησης γίνεται ολοένα και πιο σημαντική και για τον λόγο αυτό σας προσκαλούμε στο σεμινάριο με τίτλο «Το Νόημα της Δια Βίου Μάθησης». Με ποιο τρόπο μπορούμε να μαθαίνουμε πάντα και παντού; Γιατί η γνώση μας βοηθάει στην ανάπτυξη της ενδοσκόπησης. Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που τέθηκαν προς απάντηση στη συγκεκριμένη παρουσίαση, με εισηγήτρια τη Δρ. Νανά Τσουμάκη μέσω του προγράμματος Zoom.

12 Νοεμβρίου

Παρουσίαση βιβλίου με τίτλο «Ο ΜΑΖΙΜΠΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΧΟΣ» με εισηγήτρια την παιδοψυχολόγο υγείας και ψυχοθεραπεύτρια, Ασημίνα Αγγελίδου, στις, στη "Μυροβόλος 'Άνοιξις". Προλόγισε η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία.

 • Δεκέμβριος 2021

6 Δεκεμβρίου

Πρόσκληση της Ακαδημίας Εθελοντισμού και του Κ.Π.Ε.Π. στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού «Τιμούμε τον Ανώνυμο Εθελοντή» στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

11 Δεκεμβρίου

2η Καλλιτεχνική συνάντηση του Κ.Π.Ε.Π. σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών, κ. Ζαχαρία Κιόσογλου.

Θέατρο "Βαβυλωνία" στη Μονή Λαζαριστών & Μουσείο Ψευδαισθήσεων στα Λαδάδικα στη Θεσσαλονίκη.

1 – 15 Δεκεμβρίου

Το Κ.Π.Ε.Π. διοργάνωσε δύο δράσεις με αφορμή την έλευση της χριστουγεννιάτικης περιόδου:

1) Συνεργασία με τον Σύλλογο «ΠΝΟΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, προσφορά παιχνιδιών σε καλή κατάσταση, τα οποία μοιράστηκαν σε παιδιά οικογενειών που τα έχουν ανάγκη, είτε αποστολή δωροεπιταγής σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό.

2) Συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου στο τραπέζι της Αγάπης, όπου καθημερινά προσφέρουν φαγητό σε πολλά άτομα και εμείς μπορούμε να βοηθήσουμε με το δικό μας τρόπο. Προσφορά τροφίμων για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη ή και προσφορά δωροεπιταγών, οι οποίες εξαργυρώθηκαν από τις αντίστοιχες οικογένειες.

 • Φεβρουάριος 2022

14 Φεβρουαρίου

Δωρεάν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ. Φλαμούρη Δημήτρη, με τίτλο «Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής» Η παρουσίαση έγινε από τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Τ. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. Επικεφαλής Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών, Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο συγγραφέας. Η παρουσίαση έγινε μέσω του προγράμματος Zoom.

- Ποιο είναι το νόημα της ζωής;

- Πώς μπορώ να αντιμετωπίσω το άγχος;

- Πώς να έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση;

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω και άλλα ...

απαντώνται στο νέο βιβλίο του Δημήτρη Φλαμούρη για να Ζούμε τη Ζωή μας καλύτερα στην πράξη!!!

 • Μάρτιος 2022

2 Μαρτίου

1η Διαδικτυακή Συνάντηση για το πρόγραμμα Εθελοντισμού, της Ακαδημίας Εθελοντισμού, σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, το International Forum Training και την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτών Ενηλίκων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 Level και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους οι εκπαιδευόμενοι λαμβάνουν πιστοποίηση παρακολούθησης.

21 Μαρτίου

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Η Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις της» με εισηγητή τον κ. Βαγγέλη Γκιμπερίτη, γεωλόγο, συγγραφέα και πληροφορικό. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.

 • Απρίλιος 2022

9 Απριλίου

1η Καλλιτεχνική Διαδρομή 2022

(9 Απριλίου 2022)

Θέατρο «Παγίδα» στο Θέατρο Αριστοτέλειο

Έκθεση Loustas – Πορτρέτα

Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης Casa Bianca.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΘΕΣΗΣ

Μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Κώστα Λούστα -ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της πόλης αλλά και της Ελλάδας- ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στη Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση με τίτλο "Loustas – Πορτρέτα" περιλαμβάνει 50 αντιπροσωπευτικά έργα από τη σειρά 80+1 Πορτρέτα Προσωπικοτήτων της Θεσσαλονίκης του Κώστα Λούστα φιλοτεχνημένα την περίοδο 1991-1993.

Απολογισμός Δράσεων 2020-2021

2021-05-19T15:40:55+00:00

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2020- 2021

Οκτώβριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη του Δημήτρη Κωνσταντινίδη, συντονιστή της Δράμας, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Δράμας στις 02 Οκτωβρίου. (https://www.facebook.com/alphanews.dramas.73/videos/1010483579467236)
 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στο Center ΤV στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή “Ola Οn Camera” από τους δημοσιογράφους κ. Γιάννη Κομνηνό και το κ. Νίκο Ταραμπατζή στους συνεργάτες μας Κατερίνα Χατζηδημητρίου, Έφη Λοϊζά & Σταυρούλα Χρυσοπούλου στις 9 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στο τμήμα Διασύνδεσης Του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου στις 12 Οκτωβρίου.

(https://dasta.duth.gr/?q=node/1352#.YAh7wnYzbIU)
Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών | Δομή  Απασχόλησης Σταδιοδρομίας)

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Δοξάτου και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 16 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Ξάνθης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 16 Οκτωβρίου στον Χορευτικό Όμιλο Ξάνθης.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 18 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Μαραθώνα και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 31 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων διαδικτυακών προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών από όλη την Ελλάδα και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 02 & 04 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη στην τηλεοπτική πρωινή ενημερωτική εκπομπή “Καθημερινά και απλά” της ΕΡΤ 3 με την κ. Μαρία Χατζηδημητρίου και το κ. Χάρη Αρβανιτίδη με θέμα «Διαταραχή άγχους και φόβου στην περίοδο του κορωνοιού. Πώς να ανησυχείς με τον σωστό τρόπο» από τηΔρ. Σοφία Χατζηνικολάου  Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. στις 9 Νοεμβρίου.
 • Συνέντευξη στο Center ΤV στις 10 Νοεμβρίου με τη Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π. στην ενημερωτική εκπομπή«Ola on camera».  Με θέμα: «Διαταραχή άγχους και φόβου στην περίοδο του κορωνοϊού. Πώς να ανησυχείς με τον σωστό τρόπο».
 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. για τον τρόπου που μπορούν να διαχειρίζονται τον φόβο και το άγχος στην περίοδο του Κορωνοιού μέσω της δημοσίευσης ενός άρθρου με τίτλο: «Φόβος, Διαταραχή Άγχους και Υποχονδρίαση στην περίοδο του Κορωνοϊού» της Δρ. Σοφίας Χατζηνικολάου στις 18 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε συμμετοχή των σπουδαστών τα τελευταία 3 χρόνια στη δράση «Φέρε το καπάκι….να γίνει αμαξίδιο» του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Καβάλας  για την επίτευξη ενός σπουδαίου σκοπού.

Στις 29 Νοεμβρίου λάβαμε ευχαριστήρια επιστολή:

Προς:
Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Καβάλας συνεπής στη δέσμευση του για συμμετοχή στην κοινωνία, διοργάνωνε τα τελευταία 3 χρόνια τη δράση Φέρε το καπάκι ……. να γίνει αμαξίδιο.

Λόγω των δεδομένων συνθηκών, η δράση αυτή περιορίστηκε για φέτος στο να συλλέξουμε πλαστικά καπάκια για ένα συμπολίτη μας που τα έχει ανάγκη.

Τα μέλη του Τοπικού τμήματος Καβάλας ευχαριστούν θερμά τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών για την συνδρομή τους στη συλλογή πλαστικών καπακιών με σκοπό να συνδράμουν στο στόχο της δράσης μας.

Η βοήθεια σας ήταν αληθινά πολύτιμη και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία.

Τα μέλη του Τοπικού Τμήματος σας ευχόμαστε ολόψυχα, Καλές Γιορτές σε σας και τις οικογένειες σας.

 

Με εκτίμηση,

Η Πρόεδρος Κατερίνα Κολοζώφ &η Τοπική έφορος Εμμανουέλλα Κοντοστόλη

 • Πραγματοποιήθηκε καμπάνια σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Καβάλας με τίτλο «Με βλέπεις;», με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, παγκόσμια ημέρα για την «Εξάλειψη της Βίας κατά γυναικών». Στην καμπάνια συμμετείχε η Υπεύθυνη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών κ. Χρυσοπούλου Σταυρούλα μαζί με αξιόλογες γυναίκες της Καβάλας.

Δεκέμβριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. για το πένθος και τον αποχαιρετισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας μέσω της δημοσίευσης ενός άρθρου με τίτλο: «Πώς η πανδημία του νέου Κορονοϊού Covid -19 άλλαξε τον τρόπο που τελούνται οι αποχαιρετισμοί των δικών μας ανθρώπων» της Δρ. Σοφίας Χατζηνικολάου στις 02 Δεκεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε Διαδικτυακή δράση με θέμα: «Εξάλειψη κακοποίησης κατά των γυναικών» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελληνίδων γυναικών στο Ηνωμένο Βασίλειο ( Greek Ladies in the U.K.) στις 03 Δεκεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εσπερίδα εθελοντισμού υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, την Ακαδημία Εθελοντισμού Helphellas και το φορέα ΘΕΛΩ με τίτλο: «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» στις 05 Δεκεμβρίου.

Εκτός από τους εκπροσώπους του Κ.Π.Ε.Π., την κ. Πλατσίδου Μαρία και την κ. Χατζηνικολάου Σοφία, απηύθυναν χαιρετισμό και πολύ σημαντικές προσωπικότητες της κοινωνίας μας, όπου έδωσαν τη δική τους οπτική για τον εθελοντισμό ως ευκαιρία ζωής:

~ ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

~ o Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης

~ Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη

~ η Υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου

~ ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ

~ ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης

~ ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα κλίματος, ενέργειας, περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας, κ. Γεώργιος Κρεμλής

~ ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου

~ ο Δήμαρχος Αμαρουσίου , Θεόδωρος Αμπατζόγλου

 • Πραγματοποιήθηκε αρχή συνεργασίας του Κ.Π.Ε.Π. με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELP HELLAS με σκοπό να δημιουργούν έναν κοινωνικό χώρο στο οποίο βρίσκει έκφραση μια νέα υγιή κοινωνία Ενεργών και Εθελοντών Πολιτών!  Σκοπός η προετοιμασία του Εθελοντή να θωρακίσει πρώτα τον εαυτό του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει στο ευρύτερο περιβάλλον του. Όμως πολύ σημαντικό ρόλο έχει και η ενδυνάμωση του ατόμου που θα ασχοληθεί με τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜO σε όλες του τις μορφές. Η ευαισθητοποίηση αλλά και η απόκτηση της εθελοντικής συνείδησης στην καθημερινότητά μας, μονάχα μέσα από την εκπαίδευση που παρέχουμε από την πρώιμη ηλικία ως και την Τρίτη ηλικία, μπορεί να επιτευχθεί. Συγκεκριμένα με την καλλιέργεια αξιών και κοινωνικών δεξιοτήτων όπως ενσυναίσθηση, ενεργητική ακρόαση, τεχνικές ειρηνικής συνύπαρξης και προτύπων ήθους, συνδυασμένης με τη διάθεση ενεργούς κι ενσυνείδητης κοινωνικής προσφοράς, μπορούμε να ευελπιστούμε ότι η Χώρα μας θα πορευτεί στο μέλλον με κοινωνική συνοχή κι αλληλεγγύη.
 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της πανδημίας με δημοσίευση άρθρου με τίτλο: «Πώς η διατροφή αποτελεί προστασία από τον COVID-19» σε συνεργασία με τον κ. Κωστούλα Θεόφιλο, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο στις 7 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2021

 • Πραγματοποιήθηκε η ίδρυση του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Τρίτης Ηλικίας» σε συνεργασία με την Ακαδημία Εθελοντισμού HELPHELLAS στις  11 Ιανουαρίου. Στόχος της συνεργασίας είναι η ενεργός γήρανση του πληθυσμού και η Διαγενεακή αλληλεγγύη μέσα από την ενημέρωση, υποστήριξη και ενεργοποίηση ατόμων της Τρίτης Ηλικίας για μία Υγιή, Ενεργή και Δημιουργική Ζωή.

Φεβρουάριος 2021

 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με τον Δρ. Δημήτρη Φλαμούρη στις 19 Φεβρουαρίου με θέμα: «Επικοινωνώντας καλύτερα μέσα στην πανδημία». Στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών και μελών του Κ.Π.Ε.Π. που παρακολούθησαν με ερωτήσεις και αλληλεδραστική συζήτηση. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος.
 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε συνεργασία με την  Επιτροπή Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και με την Υγειονομική Επιτροπή του Τμήματος Ιατρικής. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Το ΑΠΘ στηρίζει τον εμβολιασμό. Λέει ναι στη ζωή» και πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου. Στην εκδήλωση  συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Δαρδαβέσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Νάτσης, καθώς και μέλη ΔΕΠ της Σχολής Επιστημών Υγείας.

Μάρτιος 2021

 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με τον  Δρ. Ιωάννη Συρίγο στις 05 Μαρτίου με θέμα: «Ανάλυση Ονείρων». Στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών και μελών του Κ.Π.Ε.Π. που παρακολούθησαν με ερωτήσεις και αλληλεδραστική συζήτηση. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.
 • Πραγματοποιήθηκε μια διαδικτυακή διημερίδα στις 6 & 7   Μαρτίου σε συνεργασία με τον ΚΡΙΚΟ ΖΩΗΣ με τίτλο: «Κληρονομικά Μεταβολικά Νοσήματα: Κοινός μας Αγώνας το δικό σου σπάνιο νόσημα». Στο προεδρείο της ημερίδας συμμετείχε η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου Επικεφαλής του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο σε συνεργασία με την Τσουλουχοπούλου Βίκυ, Σύμβουλο NLP στις 26 Μαρτίου με θέμα: «Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός». Στο τέλος του σεμιναρίου υπήρχε ενεργή συμμετοχή των σπουδαστών και μελών του Κ.Π.Ε.Π. που παρακολούθησαν με ερωτήσεις και αλληλεδραστική συζήτηση. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε μέσω του προγράμματος Zoom.

Απολογισμός Δράσεων 2019-2020

2022-09-20T07:22:28+00:00

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019- 2020

Σεπτέμβριος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε 3μερο Βιωματικό Σεμινάριο ανοιχτό για όλους στις 20,21 & 22 Σεπτεμβρίου με θέμα «Εκπαίδευση Ενηλίκων: Δεξιότητες Ειρηνικής Διαχείρισης Συγκρούσεων & Συμβουλευτικής Διαμεσολάβησης» στο Olympios Zeus Hotel Λιτόχωρο σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Αντιγόνη και το Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη μη Βία.

Οκτώβριος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου «Ο Μαζίμπο Μιλάει για τη Δυσλεξία» για παιδιά της Ασημίνας Αγγελίδου σε συνεργασία με τη  Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019.
 • Πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Δημιουργικής Μάθησης σε συνεργασία του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών και του Φροντιστήριο ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ Καβάλας, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Διαφοροποιήσου στην Κρίση.. Επένδυσε στη Ζωή σου!!!» στις 15 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με το Γραφείο Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής Γεώργιου Αναστασίου
 • Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα : «Οι Μικρές και Μεγάλες Απώλειες στη ζωή του παιδιού και του εφήβου και οι συνέπειες στον ενήλικα: Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης  την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 19 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Γαλαξία
 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Διαδρομή στις 20 Οκτωβρίου στη Θεατρική Παράσταση στο Κ.Θ.Β.Ε. Σκηνή “Σωκράτης Καραντινός” Μονής Λαζαριστών «Η Μεγάλη Πλατεία» Του Νίκου Μπακόλα για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε Παρουσίαση του Βιβλίου «ΨΥΧΟ-ΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ» του Δρ. Δημήτρη Φλαμούρη στις 21 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας για τους σπουδαστές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Νοέμβριος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Αλεξάνδρειας και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 9 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Κοζάνης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 10 Νοεμβρίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αθανασίου.
 • Πραγματοποιήθηκε το  2ο Επιστημονικό, Πολιτισμικό, Αναπτυξιακό και Γαστρονομικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας  στην Αίγυπτο, στις 25 με 23 Νοεμβρίου 2019. Ολόκληρη η διοργάνωση στηρίχθηκε στη συνεργασία και την εθελοντική συμμετοχή πάνω από 30 φορέων και πάνω από 250 μεμονωμένων ατόμων σε Ελλάδα και Αίγυπτο ενώ χαίρει μεγάλης αποδοχής από τους κρατικούς και δημόσιους φορείς Ελλάδας και Αιγύπτου!

Η ΔΡΑΣΗ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΙΣ ΑΙΓΙΔΕΣ*

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΑΡΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΡΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ | ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (Ε.Β.Ε.Θ)

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ

INTERNATIONAL ACTION ART

Δεκέμβριος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Διαφοροποιήσου στην Κρίση.. Επένδυσε στη Ζωή σου!!!» στις 15 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με το Γραφείο Πωλήσεων Εθνικής Ασφαλιστικής Γεώργιου Αναστασίου & τον Χουσεΐν Μπαλτατζή (Πρόεδρο του συλλόγου επιστημόνων μειονότητος της Δυτικής Θράκης) στην Ξάνθη.
 • Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Διαφοροποιήσου στην Κρίση.. Επένδυσε στη Ζωή σου!!!» στις 19 Δεκεμβρίου 2019 σε συνεργασία με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Τρικαλινών «Ο Ασκληπιός» στο Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ιανουάριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «Απώλεια στη ζωή του ανθρώπου και κυρίως στη ζωή του παιδιού» στις 07 Ιανουαρίου 1020 στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και Αγίου Χαραλάμπους Ποταμιάς Θάσου για τους Σπουδαστές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Πραγματοποιήθηκε 3ήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στις 17-19 Ιανουαρίου στη Ναύπακτο & Γαλαξίδι για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. Υπήρξε συμμετοχή σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο κάστρο.

Φεβρουάριος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Διαδρομή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τη Θεατρική παράσταση με τίτλο «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη σε σκηνοθεσία του Γιώργου Βάλαρη στις 9 Φεβρουαρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση παραμυθιού με τίτλο «Τριγονοψαρούλη» σε συνεργασία με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλο στις 22 Φεβρουαρίου στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αλεξάνδρειας.
 • Πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη εκδήλωση στις 22 Φεβρουαρίου στο café chocolat στην Καβάλα για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.

Μάρτιος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση δύο Ποιητικών Συλλογών με τίτλο: «Αποποιήματα Τινά και Άλλα» &  «Εορδαία Γη» των Μαρία Ιγνατιάδου & Γιώργος Δελιόπουλος στην Αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας 8 Μαρτίου 2020.
 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε συνεργασία με τον κ. ΜΠΑΛΤΑΤΖΉΣ Χουσεΐν, Ιατρός Ειδικός Παθολόγος, στις 22 Μαρτίου σχετικά με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος από τον επικίνδυνο ιό.
 • Κατά τη διάρκεια της Πανδημίας ήταν πολύ σημαντική η συνεχής υποστήριξη υλική και συμβουλευτική προς τα μέλη μας και τις οικογένειές του. Το Κ.Π.Ε.Π. πρότεινε κάποια απασχολήσεις για τις δύσκολες μέρες της καραντίνας. Πραγματοποιήθηκαν λοιπόν ενδεικτικά οι παρακάτω προτάσεις:
 • ανάγνωση βιβλίων και σας προτείνει από την ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 7 εκδοτικούς οίκους που προσφέρουν ελεύθερα e-books audio-books.
 • Επίσης όσοι ενδιαφέρονται για τη Δημιουργική Γραφή και την τέχνη της Γραφής υπάρχουν δύο ιδιαίτερα όμορφες εκπομπές σε αρχείο που μπορούν να τις παρακολουθήσουν δωρεάν: Δίγαμμα του Κ. Παπαπρίλη – Πανάτσα και Γραφή Καθαρή του Τ. Κωτόπουλου. Εκπομπές οι οποίες δημιουργήθηκαν από καθηγητές Δημιουργικής Γραφής, λογοτέχνες, καλλιτέχνες και επιστήμονες.
 • ΔΩΡΕΑΝ παραστάσεις και ταινίες για καλλιτεχνικές διαδικτυακές αποδράσεις.
 • Προτάσεις για χρήσιμο υλικό και ηλεκτρονικά βιβλία για την υποστήριξη διαλέξεων καθώς και δωρεάν διαδικτυακά λογοτεχνικά βιβλία.
 • Προτάσεις για δημιουργική απασχόληση παιδιών και συγκεκριμένα:

-100 δραστηριότητες για παιδιά (αντί για τηλεόραση και οθόνες)
-προτάσεις στους γονείς για δημιουργική απασχόληση στο σπίτι
-πλούσιο διαδικτυακό παιδαγωγικό υλικό για όλους τους μαθητές.

Απρίλιος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε συνεργασία με τον Δρ. Φλαμούρη, Συγγραφέας & Θετικός Ψυχολόγος στις04 Απριλίου, στο οποίο αναφέρεται στη νευροψυχολογία, στο νόημα της ζωής, στην απαισιοδοξία, στην αβεβαιότητα, στη διαχείριση των συναισθημάτων μας στις συνθήκες της πανδημίας.
 • Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σε συνεργασία με τον κ. Θεόφιλο Η. Κωστούλα ,Διαιτολόγο- Διατροφολόγο στις 18 Απριλίου με θέμα: «Δεν αυξάνουμε το βάρος μας στη καραντίνα & προστατευόμαστε από το Covid-19»

Μάιος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε υπαίθριο μάθημα θεατρικών τεχνικών στις 17 Μαΐου για τους σπουδαστές της Καβάλας στο δασάκι της Παναγούδας. Έγιναν Ασκήσεις και πρακτική εφαρμογή του συστήματος Στανισλάβσκι.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Θάσου στις 31 Μαΐου.

Ιούνιος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Χρυσούπολης στις 12 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Καβάλας στις 1, 13 και 14 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Θεσσαλονίκης στις 15 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Ξάνθης στις 17 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Δράμας στις 17 Ιουνίου.

Ιούλιος 2020

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Σίνδου στις 8 Ιουλίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας στις 15 Ιουλίου.

Απολογισμός Δράσεων 2018-2019

2021-05-19T12:48:35+00:00

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018- 2019

Σεπτέμβριος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική διαδρομή στο ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ σε Συναυλία με τον Γιάννη Πάριο στις 05 Σεπτεμβρίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη από την επικεφαλής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Δρ. Ψυχολογίας Σοφία Χατζηνικολάου και την Αντιπρόεδρο και συντονίστρια της Κοζάνης Αλεξάνδρα Καρυπίδου, την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια τις συνάντησης επιβεβαιώθηκε η στήριξη τις Περιφέρειας τις δράσεις του Κοινωνικού Πανεπιστημίου, καθώς τις και τις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή, με κυριότερη αυτήν, στην υπό μετεγκατάσταση Κοινότητα τις Ποντοκώμης, με θέμα «Αποχαιρετώντας τον τόπο μου».

«Για ακόμη μία φορά η κοινωνία των πολιτών τις εντυπωσιάζει. Συγχαρητήρια στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο και στη Διοίκησή του που αναπτύσσει πολύ σημαντικές δράσεις, συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες που διευρύνουν δυνατότητες και συνθέτουν απόψεις» τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.

 • Πραγματοποιήθηκε συμμετοχή του Κ.Π.Ε.Π. στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Δράμας με θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια του καρκινοπαθή» στις 26 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο ΥΔΡΑΜΑ- ΔΡΑΜΑΣ.

Οκτώβριος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Επικοινωνία Και Διαχείριση Συγκρούσεων Στον Εργασιακό Χώρο» σε συνεργασία με το Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας για τους σπουδαστές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 20 Οκτωβρίου στο Ξενοδοχείο Γαλαξία.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Δράμας και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 23 Οκτωβρίου στο 6οΔημοτικό σχολείο Δράμας.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Ξάνθης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 24 Οκτωβρίου στο 1οΜειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 29 Οκτωβρίου στο 3οΔημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

Νοέμβριος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Βέροιας και Αλεξάνδρειας και εκπροσώπων του Δ.Σ., την 1η Νοεμβρίου στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Τυρνάβου και εκπροσώπων του Δ.Σ. σε συνεργασία με τον Δήμο Τυρνάβου, στις 7 Νοεμβρίου στο Εμμανουήλιο πνευματικό Κέντρο.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Μουζακίου και εκπροσώπων του Δ.Σ. σε συνεργασία με τον Δήμο Μουζακίου, στις 8 Νοεμβρίου Γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου.
 • Πραγματοποιήθηκε Βράβευση  της  Δρ. Χατζηνικολάου Σοφίας ως εκπρόσωπος του Κ.Π.Ε.Π. από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την πολυετή επιστημονική προσφορά του Κ.Π.Ε.Π. στους πολίτες της Κοζάνης στις 11 Νοεμβρίου 2018.
 • Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στις 16, 17 & 18  Νοεμβρίου  στο Βόλο και στο Πήλιο για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. Υπήρξε ξενάγηση στο  Αρχοντικό ΤΟΠΑΛΗ και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ.

Δεκέμβριος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Διαδρομή στην ΄Εκθεση Van Gogh & παράσταση στο θέατρο «ΝΤΑ» την 1η Δεκεμβρίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Φλαμούρη Δημήτρη με τίτλο «Ψυχο-λογικές σχέσεις» σε συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π. με την Εταιρεία Επιστημών Αγωγής στις 20 Δεκεμβρίου 2018.
 • Πραγματοποιήθηκε Προσφορά διαφόρων ειδών τροφίμων στο «Τραπέζι της Αγάπης», της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από τους σπουδαστές του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Καβάλας.

Ιανουάριος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά η κοπή της βασιλόπιτας για τους σπουδαστές της Κοζάνης στις 12 Ιανουαρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά η κοπή της βασιλόπιτας για τους σπουδαστές της Καβάλας, Ξάνθης και Δράμας στις 13 Ιανουαρίου στο Κουτούκι του Σαρρή.
 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Διαδρομή στις 19 Ιανουαρίου στο Θέατρο στη Μουσικοθεατρική παράσταση «Ζω για Σένα» του Ζαχαράτου στην Θεσσαλονίκη για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά η κοπή της βασιλόπιτας για τους σπουδαστές του Τυρνάβου στις 26 Ιανουαρίου με παρουσία του Αντιδήμαρχου Τυρνάβου κ. Κουλιό Κωνσταντίνο

Φεβρουάριος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε 2μερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στις 2-3 Φεβρουαρίου στην Ανδριανούπολη για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. Υπήρξε ξενάγηση στο συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζίτ, στο μουσείο Υγείας με τα κέρινα ομοιώματα και τις αναπαραστάσεις των Ιατρικών Τεχνικών της Οθωμανικής περιόδου, στο Κάραγατς και στον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
 • Πραγματοποιήθηκε η Καλλιτεχνική Διαδρομή στη Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης στις 09 Φεβρουαρίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Διαδρομή για την Θεατρική Παράσταση με τίτλο «Καληνύχτα ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ» στη Μονή Λαζαριστών και συγκεκριμένα στη Σκηνή Σωκράτη Καραντινός του Γεράσιμου Σταύρου στις 10 Φεβρουαρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε Εκπαίδευση των εκπαιδευτών μας στις Βρυξέλλες σε θέματα «Επανορθωτικής Συμβουλευτικής και Διαμεσολάβησης» στις 18 Φεβρουαρίου μέσω του  προγράμματος ERASMUS  & IKY ώστε να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους στους σπουδαστές του Κοινωνικού  Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών.

Μάρτιος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε 3μερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στις 9,10 & 11 Μαρτίου 2019  στην Αθήνα με ξενάγηση στο Ίδρυμα Νιάρχου, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο Μουσείο και στο Λόφο Ακρόπολης, Παρακολούθηση της παράστασης του Γ. Βαλτινού με τίτλο: «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι». Επίσης, οι σπουδαστές γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα πετώντας  χαρταετό του Κ.Π.Ε.Π.  στον λόφο του Φιλοπάππου.
 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική διαδρομή στις 23 Μαρτίου  με επίσκεψη στον χώρο Νόησις στο Πλανητάριο της Θεσσαλονίκης στην έκθεση του ΛΕΟΝΑΡΤΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ  και Παρακολούθηση της  θεατρικής παράστασης  με τίτλο «Το τίμημα» του Άρθουρ Μίλερ στο θέατρο Αριστοτέλειο.

Απρίλιος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αποκεφάλισης Ιωάννου Προδρόμου, στην Λυδία Καβάλας στις 06 Απρίλιο, όπου οι σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. παρακολούθησαν τους Δ’ Χαιρετισμούς. Στη συνέχεια ο Πατήρ Ελευθέριος έκανε μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή.
 • Πραγματοποιήθηκε το 2μερο  Ερασιτεχνικού Θεάτρου, του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας με συμμετοχή της Θεατρικής ομάδας Κ.Π.Ε.Π.  στις 17-18 Απριλίου, στο θέατρο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ».
 • Πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με τίτλο: «Διαχείριση Πένθους: Ο ρόλος του σχολείου και της οικογένειας» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση της Δράμας στις 18 Απριλίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. αλλά και τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας.
 • Πραγματοποιήθηκε προσφορά των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ του ΠΑΙΔΙΟΥ» & στο σωματείο «Αγία Μαρίνα» στην Καβάλα στις 22 Απριλίου.

Μάιος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε Καλλιτεχνική Διαδρομή στις 5 Μαΐου 2019 στο  Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και στο Θέατρο Αυλαία για την παρακολούθηση της Θεατρικής Παράστασης με τίτλο: «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» Γουίλι Ράσελ.
 • Πραγματοποιήθηκε το 17ο Πανελλήνιο συνέδριο ψυχολογικής έρευνας με συμμετοχή του Κ.Π.Ε.Π., με ένα βιωματικό εργαστήριο (εντάσσεται στις δράσεις διάχυσης του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ στην εκπαίδευση ενηλίκων που υλοποιεί ο φορέας με αρ.: 2018-1-EL01-KA104-047480) και με θέμα: Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενήλικων Σε Δεξιότητες Επανορθωτικής Συμβουλευτικής & Διαμεσολάβησης» στην Αλεξανδρούπολη 15-19 Μαΐου 2019.
 • Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σε συνεργασία με τον ιστορικό κ. Κυριάκο Λυκουρίνο και τον σύλλογο ΠΝΟΗ με θέμα «Η τύχη των νεαρών γυναικών, των απαχθέντων και ορφανών παιδιών στην Βουλγαρική κατοχή» την Παρασκευή 17 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλα.
 • Πραγματοποιήθηκε ημερίδα – ανοιχτή εκδήλωση για το Μάνατζμεντ με θέμα «Διαφοροποιήσου στην κρίση …επένδυσε στη ζωή» σε συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική στο ξενοδοχείο Εγνατία στις 27 Μαΐου στην Καβάλα.

Ιούνιος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καβάλας στις 2 Ιουνίου 2019, όπου έγινε ξενάγηση από την πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών κα Σοφία Τσίγκου και τους εφόρους του μουσείου Μανώλη και Έλενα Ζαχαρόπουλου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Καβάλας, Χρυσούπολης, Δράμας και Ξάνθης στις 09 Ιουνίου στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Θεσσαλονίκης στις 11 Ιουνίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.
 • Πραγματοποιήθηκε το 61ο διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας με συμμετοχή και συνεργασία του Κ.Π.Ε.Π. και του Γιώργου Αναστασίου υπεύθυνου βορείου Ελλάδος της Εθνικής Ασφαλιστικής, στις 7-8 Ιουνίου στην Καβάλα.
 • Πραγματοποιήθηκε 4ήμερη Εκπαιδευτική Εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, Προύσα και Πριγκηπόνησα στις 14,15,16 &17 Ιουνίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. Μεταξύ άλλων έγινε επίσκεψη στην Αγ. Σοφία, στον Ιππόδρομο, στην Κιστέρνα και στην Σκεπαστή Αγορά, στην εκκλησία του Μπαλουκλί στην Ιστορική πλατεία του Ταξίμ, στο μουσείο του Καραγκιόζη στην Ασιατική Πλευρά και τις όμορφες παλιές Ελληνικές πόλεις Σκούταρι και Χαλκηδόνα, στο Πατριαρχείο και στην Παναγιά την Βλαχέρνα.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Βέροιας στις 22 Ιουνίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βέροιας.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές της Αλεξάνδρειας στις 22 Ιουνίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομής τίτλων σπουδών για τους σπουδαστές του Μαραθώνα στις 30 Ιουνίου.

Ιούλιος 2019

 • Πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στις 23 Ιουλίου στη Δράκεια Πηλίου, στο Μουσείο Ολοκαυτώματος για τους σπουδαστές Τυρνάβου, όπου πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο στο Δημοτικό σχολείο με θέμα : «Γνωρίζουμε τους εαυτούς μας, Διαχειριζόμαστε ειρηνικά τις συγκρούσεις μας».

Απολογισμός Δράσεων 2017-2018

2021-05-19T10:26:03+00:00

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017- 2018

Οκτώβρης 2017

 • Πραγματοποιήθηκε 3μερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 27 – 28 Οκτωβρίου στη Λίμνη Πλαστήρα για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. Πραγματοποιήθηκε περιήγηση και συλλογή άγριων μανιταριών με συνεργασία του Συλλόγου Μανιταροφίλων Θεσσαλίας στο δάσος, στα βόρεια χωριά Μέγδοβα, Μεσενικόλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι κτλ.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Ξάνθης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 30 Οκτωβρίου.

Νοέμβριος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Μουζακίου και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου.

Δεκέμβριος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε 2μερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 2 & 3 Δεκεμβρίου στην Αδριανούπολη. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη μεταξύ άλλων στο συγκρότημά Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ, στη συνοικία Κάραγατς, στα ερείπια του Παλατιού της Αδριανούπολης, το Πανεπιστήμιο Θράκης, Τον Πύργο της Δικαιοσύνης, Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεραϊ, το Μπεζεστένι κ.α.

Ιανουάριος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τη σχολή χορού ΑRABESQUE ώστε οι σπουδαστές του Κοινωνικού Πανεπιστημίου να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα γιόγκα για ένα μήνα, μία φορά την εβδομάδα (όποτε θέλουν μέσα στη νέα χρονιά) με την επίδειξη της φοιτητικής τους ταυτότητας ή βεβαίωσης φοίτησης.
 • Πραγματοποιήθηκε συνεργασία με τα Κρατικά Θέατρα, τα ιδιωτικά Θέατρα αλλά και τα Μουσεία της Ελλάδος ώστε οι σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. να έχουν έκπτωση 50% σε όλα τα Κρατικά Θέατρα, 10-50% στα υπόλοιπα ιδιωτικά θέατρα και στις εισόδους των μουσείων στην Ελλάδα.

Φεβρουάριος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη εκδήλωση στο Παλλάδιο την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου για τους σπουδαστές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
 • Πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου στο χώρο Σπούτνικ Καβάλας σε συνεργασία με την ομάδα σπουδαστών Αυτογνωσίας της Καβάλας μία διαδραστική εκδήλωση Γελωτοθεραπείας με ελεύθερη είσοδο με θέμα: «Γελάστε παρακαλώ ….είναι θεραπευτικό».
 • Πραγματοποιήθηκε αποκριάτικη εκδήλωση στην Κοζάνη 26 Φεβρουαρίου για τους σπουδαστές της Κοζάνης.

Μάρτιος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική διήμερη εκδρομή στην Καστοριά στις 03 & 04 Μαρτίου για όλους τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα, Δρ. Φλαμούρη Δημήτρη με τίτλο: ‘Ψυχο-λογικές Σχέσεις” σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Καβάλας στις 15 Μαρτίου.
 • Πραγματοποιήθηκε παράσταση σε συνεργασία με τον γνωστό Καραγκιοζοπαίχτη κ. Απόστολο Δουμτζίδη, με ελεύθερη είσοδο για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π. στις 28 Μαρτίου.

Απρίλιος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδρομή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση της παράστασης με τίτλο: «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση στις 15  Απριλίου.
 • Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα : «Διαχείριση Απωλειών στη ζωή του Παιδιού και του Ενήλικα: Ο ρόλος του σχολείου, της οικογένειας, της κοινότητας» σε συνεργασία με τη Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας και τη στήριξη της Κοιν.Σ.Επ. «ΜΕΝΤΟΡΕΣ» και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας στις 21 Απριλίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας.

Μάιος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε ένα οπτικό-ακουστικό πρόγραμμα σε συνεργασία με ΔΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Δράμας, τη Λέσχη Lions Δράμας & πολλούς άλλους φορείς. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τον γνωστό δημοσιογράφο Λευτέρη Κογκαλίδη με θέμα: «Η Νανά Μούσχουρη της μικρής οθόνης σε μεγάλες επιτυχίες» στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας, στις 2 Μαίου με ελεύθερη είσοδο.
 • Πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας με Συμμετοχή των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. με θέμα: «Άνθρωπος μικρός, μεγάλος, μέγας!» στις 10-13 Μαίου. (Φωτογραφία)
 • Πραγματοποιήθηκε το 1ο Επιστημονικό και Πολιτισμικό Φόρουμ Ελληνοαιγυπτιακής Φιλίας στις 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.Θ. στην Καβάλα σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε.Π. με είσοδο ελεύθερη.
 • Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική διαδρομή/περιήγηση στην Καβάλα με ξεναγό τον κ. Παπακωσμά στις 15 Μαΐου για τους φίλους και σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε Συνεδριακή Ημερίδα για την Αγωγή Υγείας με τη συμμετοχή θεσμικών παραγόντων, φορέων και Οργανισμών στο αμφιθέατρο Νόησις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας με τίτλο «Αγωγή Υγείας: Ένα Πολύτιμο Δώρο Ζωής από το Δάσκαλο στο Μαθητή. Η Συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Χώρο και τις Υπηρεσίες Υγείας» στις 20 Μαΐου.

Ιούνιος 2018

 • Πραγματοποιήθηκε καλλιτεχνική εκδρομή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για την παρακολούθηση της Μουσικοθεατρικής Παράστασης «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΤΤΙΚ» σε σκηνοθεσία της η Σοφίας Σπυράτου, στις 8 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε Θεατρική Παράσταση από τη Θεατρική ομάδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών με τίτλο « Η Κυριακή των Παπουτσιών» του Λάκη Λαζόπουλο, σε σκηνοθεσία του Παναγιώτη Παπάζογλου στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, στις 11 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Κ.Π.Ε.Π. της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Καβάλας στις 10 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Κοζάνης και εκπροσώπων του Δ.Σ., στις 23 Ιουνίου στο 13ο σχολείο Κοζάνης με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Ηλίας Κατάνα.
 • Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική τριήμερη εκδρομή 29, 30 & 1 Ιουλίου στο Μουζάκι για τους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.  Υπήρξε ξενάγηση στο Κάστρο του Φαναρίου και ενημέρωση για τον αειφόρο τουρισμό. Η θεατρική ομάδα του Κ.Π.Ε.Π. έπαιξε την παράσταση «Η Κυριακή των Παπουτσιών» στο αμφιθέατρο του Μουζακίου.
 • Πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Διαφοροποιήσου στην κρίση…Επένδυσε στη ζωή» σε συνεργασία με το Γραφείο Ζωής και με τον Διευθυντή Γιώργου Αναστασίου στις 11 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Chris & Eve Hotel.

Απολογισμός Δράσεων 2016-2017

2021-05-17T10:04:17+00:00

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017

 • Οκτώβριος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 19 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Galaxy.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπων του Δ.Σ στις 24 Οκτωβρίου στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Δράμας και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 26 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε 4μερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βελιγράδι – Νόβισαντ – Νις στις 27 με 30 Οκτωβρίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Ξάνθης και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 31 Οκτωβρίου.

 • Νοέμβριος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών των Τρικάλων και του Τυρνάβου και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 02 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Κοζάνης και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 7 Νοεμβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίον & στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας στις 27 Νοεμβρίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.

 • Δεκέμβριος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε δράση αλληλεγγύης ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων προς τα άτομα Τρίτης Ηλικίας από τους σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π. στο γηροκομείο Παυλίδειο στις 16 Δεκεμβρίου.

 • Ιανουάριος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε 2μερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 28 & 29 Ιανουαρίου στο Μπάνσκο για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.

 • Φεβρουάριος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση της παράστασης «Σμύρνη Αγαπημένη»
 • Πραγματοποιήθηκε 3μερη αποκριάτικη εκδρομή στις 25 με 27 Φεβρουαρίου στη Βυζαντινή Οχρίδα για τους φίλους και σπουδαστές του Κ.Π.Ε.Π.

 • Μάρτιος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε 2μερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 24 & 25 Μαρτίου στη Φιλιππούπολη για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Προσφορών Για Το Τραπέζι Της Αγάπης για το Πάσχα από τους σπουδαστές του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Καβάλας σε συνεργασία με τον συσπουδαστή τους πάτερ Κοσμά στην ενορία του Αγίου Νικολάου Ελευθερούπολης.

 • Απρίλιος- Μάιος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε 2μερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Λιτόχωρο στις 30 Απριλίου με 01 Μαΐου.
 • Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Κοινωνικό Survivor» στις 14 Μαΐου στο Παλιό νερόμυλο του ορεινού χωριού Παλιά Καβάλα με αθλοπαιδιές, αγωνίσματα και ερωτήσεις γνώσεων.

 • Ιούνιος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομών των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης και εκπροσώπων του Δ.Σ στις 10 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο Καβάλας σε συνεργασία με τη Χορωδία Δημοτικών Σχολείων 24ου Καβάλας και Ζυγού καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μυτιληναίων Ν. Καβάλας.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομών των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Κοζάνης και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 25 Ιουνίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομών των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Αλεξανδρούπολης και εκπροσώπων του Δ.Σ. στις 18 Ιουνίου.

 • Ιούλιος 2017

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομών των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών των Τρικάλων και εκπροσώπων του Δ.Σ. την 1η του Ιουλίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης και απονομών των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών του Τυρνάβου, εκπροσώπων του Δ.Σ και του Αντιδημάρχου Κ. Κούλιο στις 05 Ιουλίου στο Εμμανουήλιο Πνευματικό Κέντρο Τυρνάβου.

Δράσεις εμψύχωσης 2016-2017

Εκδρομή Οχρίδας 25-27.02.2017

Εμψύχωση Τρίτης Ηλικίας 2016-2017

Απολογισμός Δράσεων 2015-2016

2021-05-17T10:04:24+00:00

Απολογισμός Δράσεων 2015-2016

 • Οκτώβριος 2015

 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας και Δράμας στις 17 Οκτωβρίου.
 • Πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των ετήσιων προγραμμάτων του Κ.Π.Ε.Π. με παρουσία των σπουδαστών της Καβάλας στις 31 Οκτωβρίου.

 • Νοέμβριος 2015

 • Πραγματοποιήθηκαν παραστάσεις «Μαύρου Θέατρου Θεσσαλονίκης» υπό την αιγίδα του « Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» με τίτλο: «Ο Ηρακλής και οι Άθλοι της ζωής μας» σε σκηνοθεσία του Σαφούρη Φώτη για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στο τέλος της παράστασης δόθηκε σε κάθε σχολείο, δωρεάν, εκπαιδευτικό υλικόμε πλούσιες δράσεις για προαιρετική εφαρμογή του προγράμματος: «Γνωρίζω τον εαυτό μου» και ένα πρόγραμμα «Ηρεμίας και χαλάρωσης για παιδιά».

Οι παραστάσεις έγιναν σε συνεργασία με τα εξής θέατρα:

Με το Δημοτικό Θέατρο Συκεών: (πραγματοποιήθηκε και μια δωρεάν παράσταση για τους εκπαιδευτικούς στις 16 Οκτωβρίου, όπου έγινε και προσφορά με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νεάπολης – Συκεών) Από 3 Νοεμβρίου έως και 1 Δεκεμβρίου.

Με το Θέατρο Κάππα στην Περαία Θεσσαλονίκης: Από 2  έως 11 Δεκεμβρίου.

 • Πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Σμύρνη στις 13 με 15 Νοεμβρίου για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.
 • Πραγματοποιήθηκε Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ψυχο-λογικές σχέσεις» του Δρ. Δημήτρη Φλαμούρη σε συνεργασία με την Εταιρεία επιστημών Αγωγής Δράμας. Πραγματοποιήθηκε πρωτότυπη συζήτηση και εκφραστική θεατρική απόδοση ενός διαλόγου του βιβλίου από τις Παπαδοπούλου Σαββατούλα και Πατένταλη Βασιλική.

 • Ιανουάριος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά η κοπή της βασιλόπιτας για τους σπουδαστές της Κοζάνης στις 13 Ιανουαρίου
 • Πραγματοποιήθηκε παραδοσιακά η κοπή της βασιλόπιτας για τους σπουδαστές της Καβάλας και Δράμας στις 17 Ιανουαρίου.

 • Φεβρουάριος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε 2μερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 13 & 14 Φεβρουαρίου στην Αδριανούπολη για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.

 • Μάρτιος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε 3μερη εκπαιδευτική εκδρομή στις 25 με 27 Μαρτίου στη Ρίλα – Σόφια – Φιλιππούπολη για τους σπουδαστές και φίλους του Κ.Π.Ε.Π.

 • Μάιος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Το πένθος στα παιδιά, ένας οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας» που έγραψαν η σχολική σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σοφία Χατζηνικολάου και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας, Τάνια Αναγνωστοπούλου. Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία  με το Σύλλογο Γυναικών Κοζάνης στις 23 Μαΐου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης
 • Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Το πένθος στα παιδιά, ένας οδηγός για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες υγείας» που έγραψαν η σχολική σύμβουλος Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Σοφία Χατζηνικολάου και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας, Τάνια Αναγνωστοπούλου. Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με τη δήμαρχο Καβάλα Δήμητρα Τσανάκα στις 25 Μαΐου στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας.

 • Ιούνιος 2016

 • Πραγματοποιήθηκε κύκλος ομιλιών με θεματικές ενότητες «Ηγετικές δεξιότητες και γνωσιακές στρατηγικές, οργανωσιακή μαθηση, ηγεσία και δημιουργηκότητα, ανάπτυξη ηγετικών στελεχών εκπαίδευσης, καινοτομίες και δίκτυα, εκπαιδευτική πολιτική και ευρωπαικοί θεσμοί» σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από το Φερβουάριο εως τον Ιούνιο του 2016.