Portfolio

Home/Portfolio/

Πρόσκληση: Βραδιά Λήξης Καβάλα 10 Ιουνίου

2023-05-27T21:01:19+00:00
Καλησπέρα σας αγαπημένοι μας σπουδαστές, συνεργάτες και φίλοι του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.,
Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της και γι’ αυτό θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στη βραδιά λήξης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 21.15 στην ταβέρνα “Κυρά- Βαγγελιώ” στην Καβάλα.
Η τιμή κατ’ άτομο είναι 18 ευρώ και περιλαμβάνει:
Κυρίως πιάτο ατομικό
– κρεατικά ποικιλία (κοτοσούβλι-πανσέτα-σουτζουκάκι) συνοδευόμενο με ρύζι
Ή
-Θαλασσινά (καλαμαράκια-γαύρος τηγανητός ή αχνιστός γαλέος)
Ανά τέσσερα άτομα
-πατάτες
-1/2 τυροσαλάτα-1/2 μελιτζανοσαλατα  σ΄ένα πιάτο
-κολοκυθάκια τηγανιτά συνοδευόμενα με τζατζίκι
-μια σαλάτα μεγάλη mix 4 εποχών (ντομάτα,μαρούλι,ρόκα,παντζάρι)
-γλυκό: κορμός ή χαλβάς
Απεριόριστο: Ποτό/ κρασί/ αναψυκτικά/ μπύρες/ τσίπουρο χύμα
**Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται και ο Dj, ο οποίος θα μας ξεσηκώσει σε χορό με τις μουσικές επιλογές του.**
Ακόμη, η βραδιά θα περιλαμβάνει κλήρωση για μια δωρεάν συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς και μια δωρεάν συμμετοχή σε καλλιτεχνική δράση του Φορέα μας.
Μπορείτε να έρθετε με όποιον επιθυμείτε, με την οικογένεια σας, φίλους, γνωστούς.
Σας παρακαλούμε θερμά να ενημερώσετε τους συντονιστές των τμημάτων σας για τη συμμετοχή τη δική σας και όποιου άλλου επιθυμείτε να έρθει παρέα, μέχρι τη Δευτέρα 05/06/2023 για να κανονίσουμε ανάλογα τα διαδικαστικά με το μαγαζί .
Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε παρέα το τέλος μιας όμορφης, εποικοδομητικής ακαδημαϊκής χρονιάς με πολύ χορό, τραγούδι, γέλια, αγκαλιές…. και πολλές εκπλήξεις!!!
Σας ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο έργο του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.!

Αφιέρωμα στις Μανούλες 14/5/2023

2023-05-27T20:31:49+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος

πραγματοποίησε στις 14/5/2023 εκδήλωση στη Βέροια, αφιερωμένη σε όλες τις μανούλες γης και ουρανού, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και ΚΕΠΑ Βέροιας.

Η εκδήλωση “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Αντωνιάδειου Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας την Κυριακή 14 Μαΐου, Γιορτή της Μητέρας. Μιας γιορτής που μας θυμίζει πως ήρθαμε στον κόσμο κι αποτίει φόρο τιμής, ευγνωμοσύνης κι αγάπης στην γυναίκα που μας έφερε στη ζωή ή που μας έδωσε ζωή κι αποτελεί το κέντρο του κόσμου μας.

Η Υπεύθυνη Ελλάδος του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., κα Σταυρούλα Χρυσοπούλου, χαιρέτισε και συντόνισε την εορταστική εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε προς τιμήν και εις μνήμη της αγαπημένης και πολύτιμης συνεργάτη μας, κα Πάττυ Παπαδήμου. Για το αξιόλογο έργο της και την ανιδιοτελή προσφορά της απονεμήθηκε στο σύζυγο της, κ. Θεοδωρίδη Δημήτρη, ευχαριστήριο.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας, κα Συρμούλα Τζήμα, η Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, κα Αναστασία Αλεξοπούλου Παυλίδου, ο Αρχιμανδρίτης, κ. Παύλος Σταματάς, ο Διευθυντής του 6ου Δ. Σχ. Βέροιας και πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ, κ. Δημήτρης Πυρινός και η Συντονίστρια της Βέροιας, κα Μάρθα Κουτσιμανή, της οποίας ιδέα και πρωτοβουλία ήταν η διοργάνωση της αποψινής εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά για την παρουσία, τη στήριξη & τη συνδρομή τους στο έργο του Κ.Ι.Ε.Π.Ε. .

Ακολούθησε η συγκινητική ομιλία «Μάνα σημαίνει αγάπη» της Δρ. Χατζηνικολάου Σοφίας, Επικεφαλής Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία μίλησε για τη μητρική φιγούρα ως σύμβολο ανιδιοτελούς προσφοράς και άφθαρτης αγάπης μέσα στους αιώνες. Παρουσίασε, παράλληλα, τις διαφορετικές εκφάνσεις που χαρακτηρίζουν τον ρόλο της μάνας, έναν ρόλο που είναι επιφορτισμένος με μεγάλη ευθύνη, πολλές δυσκολίες και απαιτεί καθημερινές θυσίες.

Μια απολαυστική σκηνή – συνομιλία στο τηλέφωνο, μάνας και κόρης έλαβε χώρα από την Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία και την Γραμματέα του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Δώρα Μιχαλούδη, που αναδεικνύει με ρεαλιστικό και κωμικό τρόπο την Ελληνίδα- σούπερ ήρωα Μάνα.

Στη συνέχεια, η Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις Τεχνικές Κλινικής Συνέντευξης και στην Ψυχοδιαγνωστική, MSc στην Κλινική Ψυχική Υγεία, κα Σοφία Γεωργιάδου, ανέπτυξε την ομιλία της με τίτλο: «Η μάνα..το στήριγμα του κόσμου».

Η κα Γεωργιάδου Σοφία μίλησε για την πρόσφυγα – μάνα, φέρουσα και κληροδοτούσα το προσφυγικό τραύμα, τη μάνα στήριγμα, βράχο στους αιώνες.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά, με τη συμμετοχή της ορχήστρας και χορωδίας του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας, που με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου, κ. Ιορδάνη Κουτσιμανή, ερμήνευσαν τραγούδια της ξενιτιάς. Συνόδευσαν: Κουτσιμανής Ιορδάνης, ούτι – φωνή, Πανανόπουλος Φώτης, κρουστά.

Στο τέλος, προσφέρθηκαν γλαστράκια σε όλες τις παρευρισκόμενες μητέρες, ευγενική χορηγία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαδόπουλου Βασίλειου.

Ακολούθησε φαγητό, πολύς χορός και τραγούδι σε μαγαζί της Βέροιας, όπου συγκεντρώθηκαν το Δ.Σ, σπουδαστές και φίλοι του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.. Η ημέρα έκλεισε με χαρούμενα πρόσωπα, πλούσιες αγκαλιές και τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ για την κάλυψη της εκδήλωσης και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό τον Pliroforiodotis.gr – Πληροφοριοδότης και www.verianet.gr.

Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για τη στήριξη, την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή σας στο έργο του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.. Αποτελούμε όλοι τους συνδετικούς κρίκους μιας δεμένης αλυσίδας, που στόχο έχει να προάγει πάντα το Κοινό Καλό.

https://www.pliroforiodotis.gr/…/87596-ekdilosi-gia-tin…

Μπορείτε να παρακολούθησετε την εκδήλωση:

«Ο ρόλος του Δημοκρατικού Σχολείου στη διαχείριση της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας»

2023-05-27T20:38:59+00:00
H αγαπημένη μας Δρ. Χατζηνικολάου ΣοφίαSofia Xatzinikolaou Επικεφαλής Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, θα συμμετέχει στην πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική Ημερίδα που διοργανώνεται από την Ανεξάρτητη Αρχή ‘’Ο Συνήγορος του Πολίτη’’ με θέμα: «Ο ρόλος του Δημοκρατικού Σχολείου στη διαχείριση της ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 στις 11.00 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία θα παρουσιάσει μια πρωτοποριακή και σύγχρονη πρακτική για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας που αποτελεί το αγκάθι του εκπαιδευτικού συστήματος, τη Σχολική Διαμεσολάβηση, μια πρακτική ειρηνικής αντιμετώπισης των σχολικών συγκρούσεων. Η ομιλία της θα έχει τίτλο: «Μια καινοτόμα πρόταση αντιμετώπισης της σχολικής βίας: Σχολική Διαμεσολάβηση».
Το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει εκτός των βασικών ομιλιών αναφορικά με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής και ενδοοικογενειακής βίας, τη διαχείριση κρίσεων και τη στάση του σύγχρονου σχολείου και ανοιχτή-διαδραστική συζήτηση.
Στην εκδήλωση θα απευθύνει ένα σύντομο χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Κόπτσης Αλέξανδρος.

Άρθρο στην εφημερίδα Μακεδονία για την απώλεια

2023-05-04T20:07:02+00:00
Στην κυριακάτικη εφημερίδα «Μακεδονία» 23/4/2023 η γνωστή δημοσιογράφος Μάρνη Χατζηεμμανουήλ παραθέτει μερικές από τις σκέψεις που της γεννήθηκαν, ύστερα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ίδια στο στούντιο των Αναστοχασμών η σπουδαία επιστήμων Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Επικεφαλής Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ειδικός στα θέματα που αφορούν την απώλεια και τη διαχείριση αυτής.
Στο άρθρο, η δημοσιογράφος Χατζηεμμανουήλ, φανερά προβληματισμένη, υπερτονίζει την ανάγκη ενσωμάτωσης στο σχολικό πρόγραμμα σπουδών της κατάλληλης εκπαίδευσης, ώστε το άτομο από τη νηπιακή του ηλικία να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε είδους απώλεια που του κοστίζει συναισθηματικά, ψυχικά, πνευματικά. Πόσο διαφορετική θα ήταν, άραγε, η κοινωνία μας, αν το άτομο είχε δεχθεί από την τόσο μικρή και τρυφερή ηλικία την κατάλληλη εκπαίδευση, ώστε να είναι σε θέση αργότερα να διαχειριστεί κάθε είδους απόρριψη, απογοήτευση, απώλεια. Πόσο πιο εύκολα θα μπορούσε να ανακάμψει και πόσο συναισθηματικό πόνο θα είχε αποφύγει..

4η Συνάντηση Erasmus+ Prague

2023-05-04T19:59:46+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος συμμετείχε με χαρά στη 4η συνάντηση του προγράμματος ανταλλαγής Erasmus+ με θέμα: «Εισαγωγή στην πολυτομεακή προσέγγιση μάθησης που απευθύνεται στην κατώτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», η οποία πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στην όμορφη Πράγα με την υποστήριξη της FSN Association ανάμεσα στις συνεργαζόμενες χώρες Βουλγαρία, Τσεχία, Αγγλία και Ελλάδα και συντονιστικό οργανισμό την εταιρεία “Startup Companies”, που ηγήθηκε της εκπαίδευσης.
Μια όμορφη συνάντηση μεταξύ 15 εκπροσώπων των εκπαιδευτικών φορέων από τις συνεργαζόμενες χώρες, που περιλάμβανε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε εκπαιδευτικά ζητήματα, βιωματικά εργαστήρια και εκπαίδευση πάνω στην εφαρμογή πρακτικών πολυτομεακής προσέγγισης αλλά και οι όμορφες βόλτες στα γραφικά, μεσαιωνικά στενά της μυστηριακής και σαγηνευτικής Πράγας, σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο, ηλιόλουστο καιρό επισφράγισαν το ωραίο αυτό εκπαιδευτικό τριήμερο.
Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες από τις συνεργαζόμενες χώρες για την άψογη συνεργασία, το όμορφο κλίμα, για το “μοίρασμα” στιγμών, σκέψεων, προβληματισμών..

Από την 3η Καλλιτεχνική Διαδρομή 23 Απριλίου 2023

2023-05-03T21:05:11+00:00

 

Στις 23/4/2023 το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον κ. Κιοσογλου Ζαχαρία, Υπεύθυνο Καλλιτεχνικών Διαδρομών Κ.Ι.Ε.Π.Ε., μια ακόμη ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, είχαμε τη χαρά να επισκεφθούμε την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη, να περπατήσουμε στα στενά και την όμορφη παραλία της, να θαυμάσουμε το μνημείο- σύμβολο της πόλης τον Λευκό Πύργο και να παρακολουθήσουμε την υπέροχη θεατρική παράσταση « Ψηλά από τη Γέφυρα» του Άρθουρ Μίλερ, σε σκηνοθεσία του σπουδαίου και ταλαντούχου Γιώργου Νανούρη στο Θέατρο Αριστοτέλειον.
Η παράσταση κατάφερε και μας συγκλόνισε όλους με τις εξαιρετικές ψυχογραφικές εμβαθύνσεις των προσώπων του έργου, τη δραματικότητα και περιεκτικότητα του έργου, τις απολαυστικές ερμηνείες των ηθοποιών, που έδιναν την ψυχή τους πάνω στη σκηνή. Η εξαιρετική γραφή του Μίλερ, η εφευρετικότητα & πρωτοτυπία του Νανούρη και οι βαθιά συγκινησιακές ερμηνείες των πρωταγωνιστών μετέτρεψαν το έργο σε αληθινό αριστούργημα.

Εκδήλωση “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” 14 Μαΐου 2023, Βέροια

2023-05-03T20:55:05+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Βέροιας και ΚΕΠΑ Βέροιας σας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση, αφιερωμένη σε όλες τις μητέρες του κόσμου, στολισμένη με όλο το συγκινησιακό αυτό φορτίο που κουβαλάει η λέξη “Μητέρα”.
Η εκδήλωση “Μάνα, Μητέρα, Μαμά” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Μαΐου στις 11.00 στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ομιλίες των εξαιρετικών Δρ. Χατζηνικολάου Σοφίας, Επικεφαλή Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλο Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με τίτλο: “Μάνα σημαίνει Αγάπη” και Γεωργιάδου Σοφίας, Ψυχολόγου με ειδίκευση στις Τεχνικές Κλινικής Συνέντευξης και στη Ψυχοδιαγνωστική, MSc στην Κλινική Ψυχική Υγεία, με τίτλο: “Μάνα.. το στήριγμα του κόσμου”, οι οποίες θα μιλήσουν για την ιδιότητα και το ρόλο της μάνας, σύμβολο ανιδιοτελούς αγάπης & προσφοράς μέσα στους αιώνες.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική και τραγούδια από την εξαιρετική Ορχήστρα και Χορωδία του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νομού Ημαθίας, υπό τη διεύθυνση του Κουτσιμανή Ιορδάνη.
Την εκδήλωση θα συντονίζει η κα Χρυσοπούλου Σταυρούλα, Υπεύθυνη Ελλάδος Κ.Ι.Ε.Π.Ε..
Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Βέροιας, κα Κουτσιμανή Μάρθας.
Είσοδος Ελεύθερη

4η Καλλιτεχνική Διαδρομή 26 Μαϊου 2023

2023-05-03T21:08:36+00:00
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 4η καλλιτεχνική διαδρομή του Κοινωνικού Ινστιτούτου Ενεργών Πολιτών Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Μαϊου 2023 στο Vergina Theatro στη Θεσσαλονίκη με σημείο αναχώρησης την Κοζάνη και ενδιάμεσες στάσεις τις περιοχές της Βέροιας και Αλεξάνδρειας. Το πρόγραμμα της εκδομής περιλαμβάνει έναν απογευματινό καφέ με καταπληκτική θέα στην πόλη στο ανακαινισμένο καφέ “Κέδρινος Λόφος” που άνοιξε μετά από 10 χρόνια και ύστερα την παρακολούθηση της μουσικής παράστασης του σπουδαίου συνθέτη Γιώργου Θεοφάνους, με ερμηνευτές τους Κώστα Μακεδόνα και Ελένη Πέτα.
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 40 ευρώ ( Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και το εισιτήριο της παράστασης, στο οποίο περιλαμβάνεται και 1 ποτό).
Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 20/5/2023
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μιχαλούδη Δώρα, Γραμματεία Κ.Ι.Ε.Π.Ε., τηλ. 6988603791

Αναχώρηση από την Κοζάνη, με ενδιάμεσες στάσεις στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια την Παρασκευή 26/5/2023.

Αναχώρηση από την Κοζάνη την Παρασκευή 26 Μαϊου στις 16.30 και άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 19.00, με ενδιάμεσες στάσεις στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια. Φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη και απολαμβάνουμε πρώτα έναν χαλαρό καφέ στο εμβληματικό ανακαινισμένο μαγαζί «Κέδρινο Λόφο», που άνοιξε ξανά μετά από 10 χρόνια, έναν από τους γνωστότερους χώρους ψυχαγωγίας της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στις παρυφές του Σέιχ Σου. Αφού απολαύσουμε το καφέ μας με την καταπληκτική θέα στην πόλη, αναχωρούμε για το θέατρο Βεργίνα, όπου θα παρακολουθήσουμε μια μαγευτική συναυλία με τους σπουδαίους Γιώργο Θεοφάνους στο πιάνο και τους Κώστας Μακεδόνα & Ελένη Πέτα στο τραγούδι.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο συνθέτης των επιτυχιών Γιώργος Θεοφάνους συγκεντρώνει τα αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια του και μας παρουσιάζει μία μοναδική παράσταση στη Θεσσαλονίκη με «Πολλά Τραγούδια Ακόμα» στο Vergina Θέατρο.

Μετά την επιτυχημένη του τηλεοπτική εκπομπή, ο Γιώργος Θεοφάνους μεταφέρει επί σκηνής όλες του τις δημιουργίες, προσκαλώντας διαφορετικούς guests με ένα πρόγραμμα-αφιέρωμα στο μουσικό είδος που τους ανέδειξε. O συνθέτης των επιτυχιών Γιώργος Θεοφάνους συγκεντρώνει τα αγαπημένα σε όλους μας τραγούδια και οι καλεσμένοι του θα μας ταξιδέψουν από το σύγχρονο τραγούδι στο λαϊκό, στο νησιώτικο και στο παραδοσιακό με μουσικά-αφιερώματα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά επί σκηνής.

Την Παρασκευή 26/5 θα ακούσουμε να ερμηνεύουν επί σκηνής οι σπουδαίοι Κώστας Μακεδόνας & Ελένη Πέτα πολλά τραγούδια ακόμη και θα ταξιδέψουμε με την απολαυστική μουσική του Γιώργου Θεοφάνους.

Συμμετέχουν η Όλγα Βενετσιάνου και ο Νίκος Παπουτσής.

Ώρα Έναρξης: 22:00 | Ώρα Προσέλευσης: 21.30

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: 40 ευρώ ( Στην τιμή περιλαμβάνονται: Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, κεράσματα μέσα στο λεωφορείο και το εισιτήριο της παράστασης, στο οποίο περιλαμβάνεται και 1 ποτό).

Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τη συμμετοχή σας.

Ημερομηνία συμμετοχής & πληρωμής: έως 20/5/2023

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μιχαλούδη Δώρα, Γραμματεία Κ.Ι.Ε.Π.Ε., τηλ. 6988603791

Από την εκδήλωση “Έχεις βρει το Νόημα της Ζωής σου;” 30 Απριλίου 2023

2023-05-03T21:01:39+00:00
Το Κοινωνικό Ινστιτούτο Ενεργών Πολιτών Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Προσοτσάνης πραγματοποίησε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία με εισηγήτρια τη Δρ. Χατζηνικολάου Σοφία, Επικεφαλής του Κ.Ι.Ε.Π.Ε., Σύμβουλος Εκπαίδευσης Π.Ε., Διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τίτλο: «Έχεις βρει το Νόημα της Ζωής σου;».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Προσοτσάνη Δράμας την Κυριακή 30 Απριλίου στις 11.30 π.μ..
Μία πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Προσοτσάνης, κα Ακριτίδου Ελένης η οποία μας και μας καλοσώρησε με τον όμορφο λόγο της εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Αθανασιάδη Θεόδωρο.
Η κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου Υπεύθυνη Ελλάδος του Κ.Ι.Ε.Π.Ε μίλησε για το την ταυτότητα, το ρόλο, το σκοπό και τις δράσεις του μορφωτικού φορέα.
Η Δρ. Χατζηνικολάου στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα για το πολυπόθητο νόημα της ζωής, αυτό που αναζητούμε με πάθος, βρίσκουμε, χάνουμε σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ποιο είναι το δικό μας Νόημα; Το βρίσκουμε ή το δημιουργούμε; Θα το ανακαλύψουμε ποτέ; Μήπως το Νόημα της Ζωής είναι να δίνεις στη Ζωή Νόημα;
Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδραστική συζήτηση με το κοινό αναφερόμενοι σε δικές τους προσωπικές εμπειρίες και συζητήθηκαν απορίες και προβληματισμοί.
Την παρουσία τους έδωσαν και ο κ.Γιώργος Αναστασίου Μέλος του Δ.Σ. του Κ.Ι.Ε.Π.Ε και Εκπαιδευτής Ενηλίκων καθώς και ο κ. Δημήτριος Κωνσταντινίδης Συντονιστής, Συνεργάτης και Εκπαιδευτής Ενηλίκων του Κ.Ι.Ε.Π.Ε.
Την εκδήλωση συντόνιζε η Συντονίστρια του Τμήματος Ψυχολογίας του Δήμου Προσοτσάνης, κα Αστερίου- Καβάζη Κατερίνα.
Ευχαριστούμε θερμά για την όμορφη συνεργασία το Δήμο Προσοτσάνης, την κα Ακριτίδου Ελένη Αντιδήμαρχο, τους συνεργάτες της, για την όλη επιμέλεια του πολύ όμορφου χώρου πλαισιωμένου με την κατάλληλη μουσική, το φωτισμό, το διάκοσμο, το Δήμαρχο της Προσοτσάνης κ.
Αθανασιάδη Θεόδωρο για τη φιλοξενία και τα λουλούδια.
Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ σε όλα τα μέλη, σπουδαστές και φίλους που μας υποστηρίζουν σε κάθε δράση, δραστηριότητα και δίνουν ενεργά την παρουσία τους.
& ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ για την δική μας δραστήρια Συντονίστρια κα Κατερίνα Αστερίου-Καβάζη για την όλη προσπάθεια και το συντονισμό για την επίτευξη της όλης αυτής πετυχημένης εκδήλωσης!
Εις το επανιδείν με νέες δραστηριότητες!
Go to Top