owl

Αγαπητοί μας σπουδαστές,
Σας γνωρίζουμε οτι με την έναρξη των μαθημάτων στις 13/1/18,κάθε τμήμα σε κάθε πόλη με ευθύνη των συντονιστών ,θα κόψει την βασιλόπιτα με ένα δώρο για τον τυχερό η τυχερή που θα κερδίσει το φλουρί.


owl

Αγαπητά μας μέλη και σπουδαστές ,
Ευχές, ευχές, τι να πρωτοευχηθώ.
Υγεία, και πάλι υγεία. Θεωρώ αν φροντίζουμε να την έχουμε, όλα τα υπόλοιπα είναι φυσικά επακόλουθα.
Ένας χρόνος μας αποχαιρέτησε , και ένας αλλος μας κλείνει το μάτι συνωμοτικά.
Πόσα συναισθήματα ένιωσες κατά την διάρκειά του; Και πόση αγωνία έχεις για το αύριο;
Αγάπησες,πόνεσες, χάρηκες, έκλαψες.
Ψιθύρισες, μίλησες, ούρλιαξες.
Ξέρετε τι μένει;
Να κοιτάμε μπροστά, να βάζουμε στόχους που θα μας κάνουν να γυρνάμε το κεφάλι μόνο ψηλά.
Να σκεφτόμαστε θετικά, να αγαπάμε και να χαμογελάμε.
Καλή χρονιά να έχουμε,δημιουργική με στόχους και όραμα.


owl

Αγαπητά μας μέλη και σπουδαστές,
Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, με σεβασμό, ευαισθησία και ενσυναίσθηση στον συνάνθρωπο διαθέτει
Ημερολόγια όπου τα έσοδα από την πώλησή τους θα διατεθούν για αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
σε οικονομικά ευπαθείς οικογένειες της πόλης της Καβάλας.
Η τιμή του κάθε ημερολογίου ανέρχεται στα 5 ευρώ.
Έαν κάποιος σπουδαστής γνωρίζει οικογένειες που έχουν πραγματική ανάγκη, να μας ενημερώσει.
Θα σας παρακαλούσαμε θερμά να υποστηρίξετε τη συγκεκριμένη προσπάθεια μας, αγοράζοντας ημερολόγια για σας,
τους συγγενείς και τους φίλους σας, στο μάθημα του Σαββάτου 16/12/17.
Τα Χριστούγεννα είναι αγάπη, η μήτρα κάθε ομορφιάς κι απ΄αυτήν αναδύεται η αλληλεγγύη και η προσφορά.
Αυτήν την εποχή ιδιαίτερα, ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα Του, καθώς αγαπούμε και υπηρετούμε τον συνάνθρωπό μας.


Αγαπητοί μας σπουδαστές,
Σας ενημερώνουμε οτι απο την Παρασκευή 24/11/17 στην ιστοσελίδα μας www.koinonikoinst.com και σε κάθε πόλη στο πεδίο «Διαλέξεις» θα μπορείτε να βρείτε όλες τις εισηγήσεις που έχουμε διδαχθεί σε κάθε θεματική ενότητα.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών,ευχαριστεί τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΝΙΤΑΡΟΦΙΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Στέργο Μίχο ,όπως επίσης και το μέλος του Τσιτσιά Δημήτρη για την συνεργασία που είχε μαζί τους κατά την διάρκεια της τριήμερης εκδρομής του στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.
Η περιήγηση,η ξενάγηση στο δάσος της περιοχής , η συλλογή ,αναγνώριση αλλά και η κατανάλωση των άγριων μανιταριών κάτω από την καθοδήγηση του κ.Τσιτσιά ήταν μια εμπειρία πολύ ξεχωριστή και πολύ δυνατή.

[envira-gallery id="2807"]

Ο Πρόεδρος του Κ.Π.Ε.Π.
Ηλιάδης Τριαντάφυλλος

————————————————
owl

*********************************************************

owl

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών στην Καβάλα,θα συμμετέχει στην γιορτή Αγοράς και Εκπαίδευσης στις 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας,που διοργανώνει ο Εμπορικός σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας, την Δημωφέλεια,την Αντιπεριφέρεια, το Επιμελητήριο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του κοινού της πόλης μας για τα τοπικά προιόντα αλλά και για τις υπηρεσίες της τοπικής αγοράς.
Συναυλίες, πάρτι,κλόουν, ξυλοπόδαροι, χορευτικές παραστάσεις, καραγκοζοπαίχτες, street show κλπ θα περιμένουν τους επισκέπτες.
Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών στην Καβάλα θα συμμετέχει με θεατρικά δρώμενα με το Τμήμα Θεατρολογίας, με τους Κατερίνα Μαραγκού και Ιορδάνη Καλαιτζίδη, καθώς επίσης και με το Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής απο το αντίστοιχο τμήμα του Κ.Π. για μικρούς και μεγάλους, με καθοδηγητή την Λυδία Ελιόγλου, Φιλόλογο, Δημοσιογράφο και Συγγραφέα.
Η παρουσία τόσο των σπουδαστών μας όσο και των φίλων σας ,θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
Είναι ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με το κοινό, να τους ενημερώσουμε για τα τμήματα και τις δράσεις του Κ.Π,να διανένουμε έντυπα και αιτήσεις εγγραφής.

Ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη,Παρασκευή 7 και 8/9 το απόγευμα στις 6 με 9 το βράδυ και το Σάββατο 9/9 το πρωί 10 με 1 το μεσημέρι.

χωρίς τίτλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Από τον Οκτώβρη ξεκινάει η πέμπτη χρονιά λειτουργίας του
«Kοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών»

Σύλλογος Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών με το διακριτικό τίτλο: Φορέας υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων
 
Το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο  Ενεργών Πολιτών» είναι ένας εκπαιδευτικός φορέας που συστάθηκε στην Καβάλα με τη μορφή Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας και υλοποιεί επιμορφωτικά προγράμματα μη Χρηματοδοτούμενα από κάποιο Κρατικό Φορέα. Σκοπός του φορέα είναι να δώσει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο πέρα από ηλικία, μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματική ενασχόληση, να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης και δράσης του αλλα και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα, μέσα από σειρές-κύκλους μορφωτικών μαθημάτων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης, ημερίδων, διαλέξεων και συνεδρίων με επίκαιρα αλλά και διαχρονικά  θέματα και ζητήματα. Για το σκοπό αυτό οι «Ενεργοί Πολίτες» οργάνωσαν το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου».
Το «Κοινωνικού Πανεπιστήμιο» λειτουργεί με επιτυχία εδώ και τέσσερα χρόνια στις πόλεις Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Τύρναβο.
 
Έτος 2017-2018
 
Το πρόγραμμα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου κατά το έτος 2017-2018 περιλαμβάνει θέματα από το ευρύ επιστημονικό πεδίο της Ψυχολογίας και της Κοινωνιολογίας. Διαπρεπείς στον χώρο τους επιστήμονες κλήθηκαν, μέσα από συστηματικά οργανωμένες σειρές μαθημάτων, να προσφέρουν στα μέλη του φορέα «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών» έγκυρες, κατασταλαγμένες γνώσεις αλλά και προβληματισμούς.
Τα μαθήματα  πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον   Οκτώβριο 2017 έως τον Ιούνιο του 2018, συνοδεύονται  από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, εργαστηρίων και συζητήσεων. Επίσης, το  διδακτικό υλικό και η ενδεικτική βιβλιογραφία αναρτώνται στην ιστοσελίδα όπου, οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με ειδικό κωδικό.

Από τον Οκτώβρη του 2017 θα  ξεκινήσουν οι  παρακάτω ετήσιοι επιμορφωτικοί τομείς:

1) Ψυχολογία – Κοινωνιολογία (θέματα που άπτονται της ψυχικής και κοινωνικής μας υγείας) στην Καβάλα, Βέροια, Ελασσόνα, Φαρκαδόνα, Μουζάκι
2) Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας (θέματα που άπτονται θεραπευτικών τεχνικών ενδυνάμωσης εαυτού) στην Καβάλα, Ξάνθη, Τύρναβο
3) Μαθήματα Αυτογνωσίας (θέματα που άπτονται της γνώσης του εαυτού και την εμβάθυνσή τους) στην Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη
4) Θεατρολογία (θέματα καθημερινά που άπτονται της σωματικής υγείας και ψυχικής έκφρασης και έκθεσης) στην Καβάλα
5) Δημιουργική Γραφή (Εργαστήρια σχετικά με τη συγγραφική και αναγνωστική πράξη, κριτική και δημιουργική σκέψη) στην Καβάλα, Ξάνθη

 
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε 16 τετράωρες συναντήσεις ανά δεκαπενθήμερο, από τον Οκτώβριο  έως τον Ιούνιο 2018, θα συνοδεύονται από εποπτικό υλικό (διαφάνειες, ακουστικό υλικό κλπ.) και  θα έχουν τη μορφή παρουσιάσεων, βιωματικών εργαστηρίων και αλληλοδραστικών συζητήσεων. Στο κλείσιμο του προγράμματος θα  απονεμηθούν Βεβαιώσεις Ετήσιας Επιμόρφωσης.

Προϋποθέσεις

 • Δεχόμαστε  από τις  15 Ιουνίου 2017 έως 15 Οκτωβρίου 2017  αιτήσεις εγγραφών μελών άνω των 18 ετών, ανεξάρτητα από το εθνικό, μορφωτικό, οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο.
 • Στη σελίδα του Κοινωνικού Πανεπιστημίου http://www.koinonikoinst.com υπάρχει ηλεκτρονική αίτηση όπου η δήλωση συμμετοχής στη θεματική ενότητα είναι ταυτόχρονα και υπεύθυνη πράξη αυτοδέσμευσης.
 • Οι σπουδαστές μπορούν να πραγματοποιήσουν έως και 4 απουσίες για τη χορήγηση της Βεβαίωσης Ετήσιας Επιμόρφωσης.
 • Το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα για την κάθε θεματική ενότητα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» έχει την παρακάτω οικονομική συνδρομή για το έτος 2017- 2018:
 • το νέο μέλος 130,
 • το παλιό μέλος120,
 • το βραβείο επιμέλειας 110,
 • Αν παρακολουθήσει κάποιος σπουδαστής δύο τμήματα συγχρόνως  για το   νέο μέλος 240 συνολικά ενώ αντίστοιχα για το παλιό  μέλος 230 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην Τράπεζα Πειραιώς, στον αριθμό λογαριασμού του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» :  IBAN GR  56017 1618 0006 6181 2768 7051
 • Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.
 • Υπάρχει η δυνατότητα για τους σπουδαστές να εκπονήσουν προαιρετική εργασία (από ένα έως τέσσερα άτομα) σε μία υποθεματική κατηγορία κάποιας θεματικής ενότητας την οποία παρακολουθούν έχοντας τη βοήθεια και την υποστήριξη (ερευνητική και βιβλιογραφική) του ανάλογου εισηγητή. Η εργασία αυτή θα μπορεί να αναρτάται δημόσια σε ηλεκτρονικό περιοδικό με ISSN ή στην ιστοσελίδα του «Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών» και να παρουσιάζεται με μορφή προφορικής ανακοίνωσης στο Πανελλήνιο Συνέδριο που θα διοργανώνεται από το φορέα κάθε δύο χρόνια.
 • Απλό μέλος μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε με ετήσια συνδρομή 15 Ευρώ όπου θα του παρέχεται η δυνατότητα δωρέαν συμμετοχής σε διάφορες δράσεις που διοργανώνει ο φορέας (προβολή ταινίας, εκδρομές, εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και επισκέψεις κ.ά.).

 
 
 
Επικοινωνία
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές των αντίστοιχων προγραμμάτων στην Καβάλα:

 • Για Ψυχολογία – Κοινωνιολογία: κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου, τηλ. 6942062499
 • Για Θεραπευτικές Τεχνικές Ψυχολογίας: κ. Γιώργος Γιαννούσης, τηλ. 6977410411
 • Γιώργος Γιαννούσης

  Τηλ. Επικοινωνίας: 6977410411

  Για Θεατρολογία: κ. Σοφία Μουρουζίδου, τηλ. 6937127057

 • Για Δημιουργική Γραφή: κ. Σταυρούλα Χρυσοπούλου, τηλ. 6942062499

 
Στην Αλεξανδρούπολη: κ. Χρύσα Μπίμπαση,  στο τηλ. 6945779762
Στη Δράμα: κ. Δημήτρη Κωνσταντινίδη,  στο τηλ. 6932341993
Στην Κοζάνη: κ. Αλεξάνδρα Καρυπίδου,  στο τηλ. 6948061283
Στην Ξάνθη: κ. Ιωάννα Διαμαντοπούλου,  στο τηλ. 6974719676
Στη Θεσσαλία (Τύρναβο, Ελασσόνα, Φαρκαδόνα, Μουζάκι): κ. Λίνα Κόζυβα,  στο τηλ. 6972849847
Στη Βέροια: κ. Πάττυ Παπαδήμου – Θεοδωρίδου,  στο τηλ. 6977024950
Στη Θεσσαλονίκη: κ. Κυριακή Παπαδημητρίου,  στο τηλ. 6993958415

Υπάρχει ακόμα δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας στο email:
koinonikopanep@gmail.com & fb: Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών