2ήμερη οδική εκδρομή 2 – 3 Δεκεμβρίου 2017 στην Αδριανούπολη.

1η ημέρα – Σάββατο, 2 – 12 -2017: Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Καστανιές – Αδριανούπολη
Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) στις 1 ξημερώματα Σαββάτου 2-12-2017 με ενδιάμεσες στάσεις.
Διαδρομή: Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Καστανιές (σύνορα) – Αδριανούπολη. Άφιξη το μεσημέρι στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5*

[envira-gallery id=”2875″]

Ελεύθερος χρόνος για να επισκεφτείτε την αγορά της Αδριανούπολης ή το μεγάλο Εμπορικό Κέντρο MALL (MARGI SHOOPING CENTER) δίπλα ακριβώς στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε επίσης να κάνετε δωρεάν χρήση των πολυτελών SPA και του γυμναστηρίου του ξενοδοχείου (εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, υδρομασάζ, σάουνα, χαμάμ, κλπ.).
Προαιρετικό γεύμα και διασκέδαση το βράδυ – Διανυκτέρευση.

2η ημέρα – Κυριακή, 3 – 12 -2017: Αδριανούπολη – Κάραγατς – Καβάλα

Πρωινό με πλούσιο μπουφέ. Στις 10:00 με τον ξεναγό μας θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη/περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αδριανούπολης και τα περίχωρα.

[envira-gallery slug="selimiye"]

Αδριανούπολη η μεγαλοπρεπής & Το εσωτερικό του Selimiye.
Θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό συγκρότημα Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ ΙΙ (1481-1512), όπου τον 16ο αιώνα λειτουργούσε Ιατρική Σχολή (Medrese-I Etibba) και Νοσοκομείο-Θεραπευτήριο (μια από τις ιδιότητές του οποίου ήταν η μουσικοθεραπεία από τους ήχους του νερού). Το συγκρότημα περιλαμβάνει τζαμί, πτωχοκομείο και Μουσείο Υγείας με κέρινα ομοιώματα που αναπαριστούν την Ιατρική τέχνη της Οθωμανικής περιόδου, κυρίως σε ψυχικά ασθενείς.
Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κάραγατς, παλιό προάστιο της Αδριανούπολης, και να δούμε το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων από όπου περνούσε κάποτε το «Orient Express» και σήμερα στεγάζει τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου της Θράκης (Trakya). Στους κήπους του σταθμού υπάρχει το «Μνημείο της Συνθήκης της Λωζάνης». Οι δρόμοι του Κάραγατς και οι αρχοντικές επαύλεις θυμίζουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που είχε στο παρελθόν.
Θα δούμε επίσης τα ερείπια του Παλατιού της Αδριανούπολης, που είναι γνωστό ως Παλάτι της Αυτοκρατορίας, το Πανεπιστήμιο Θράκης (Trakya), τον Πύργο της Δικαιοσύνης, το Ρουστέμ Πασά Καραβάν Σεράϊ (16ου αιώνα), το Μπεζεστένι, το Δημαρχείο κ.ά.
Το μεσημέρι θα περιηγηθούμε στην πόλη της Αδριανούπολης, η οποία υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα (1361-1453) των Οθωμανών και γι’ αυτό φρόντισαν να τη στολίσουν αντάξια. Έχει τρία μεγάλα τζαμιά, ένα εκ των οποίων είναι αρκετά επιβλητικό και φαίνεται ακόμα και από την Ελλάδα, καθώς οι τέσσερις μιναρέδες του έχουν ύψος περίπου 70 μέτρων. Πρόκειται για το τζαμί Selimiye το οποίο αποτελεί αριστούργημα της Ισλαμικής τέχνης και κατασκευάστηκε μεταξύ 1569-1575 από τον ελληνικής καταγωγής αρχιτέκτονα Σινάν. Το κτίσμα οικοδομήθηκε από τα λάφυρα της εκστρατείας των Οθωμανών στην Κύπρο. Έξω από τον περίβολο του Τζαμιού υπάρχει μια υπαίθρια έκθεση με Οθωμανικές επιτύμβιες στήλες.
Το παλιό τζαμί (Eski Cami) είναι το παλαιότερο κτίσμα από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που σώζεται μέχρι σήμερα. Κατασκευάστηκε μεταξύ του 1403 & 1414 και αξίζει να θαυμάσετε την εντυπωσιακή μαρμάρινη είσοδό του. Τέλος το τζαμί Şerefeli το οποίο κατασκευάστηκε μεταξύ 1438-1447 και έχει ένα πρωτότυπο αρχιτεκτονικό σχέδιο για την εποχή που χτίστηκε, με έναν κεντρικό θόλο και άλλους δύο εκατέρωθεν αυτού. Έχει 4 μιναρέδες με ύψος 67 μέτρα.
Στη συνέχεια, τελειώνοντας την ξενάγηση μπορείτε να περιπλανηθείτε και να ανακαλύψετε το ιστορικό κέντρο της Αδριανούπολης. Δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο βρίσκεται η αγορά Αλή Πασά με 6 εισόδους-εξόδους και 130 καταστήματα. Μία άλλη μεγάλη κλειστή αγορά βρίσκεται σε ένα ημιυπόγειο διάδρομο στο τζαμί Selimiye και έχει 124 καταστήματα. Προαιρετικό γεύμα στον εμπορικό πεζόδρομο της Αδριανούπολης.
Το απόγευμα επιστροφή. Άφιξη στην Καβάλα αργά το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
(Ξενοδοχείο MARGI 5*) ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ:

• Για τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 65 Ευρώ
• Για τα μη μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 70 Ευρώ

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Μεταφορά με πολυτελές, υπερυψωμένο, κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο και οδηγό το γνωστό Ιορδάνη Κιαχίδη, Μία Διανυκτέρευση στo ξενοδοχείο MARGI HOTEL 5*, σε 2κλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση, Πρωινό με πλούσιο μπουφέ στο ξενοδοχείο.
Χρήση του γυμναστηρίου & των spa του ξενοδοχείου, Αρχηγός-συνοδός και Ξεναγός του τουριστικού γραφείου, Επισκέψεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδρομής & Ομαδικό Ασφαλιστήριο Αστικής-επαγγελματικής ευθύνης.
Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται:
Προαιρετικά γεύματα σε τοπικά εστιατόρια & Επίσκεψη στο Μουσείο – Θεραπευτήριο Κουλιγιέ Μπεγιαζήτ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
κ. Σοφία Μουρουζίδου, Συντονίστρια Θεατρολογίας Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών τηλ.: 6937127057 & 6947449794