2019-2020

Έναρξη Τμημάτων ΚΠΕΠ έτους 2019-2020. 7η χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Πανεπιστημίου. Διδασκαλία Δημιουργικής Γραφής

Ξεκινούν τον Οκτώβρη  τα τμήματα Δημιουργικής Γραφής στο ΚΠΕΠ.
Η Δημιουργική Γραφή είναι μια ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα που οι πολίτες της Κοζάνης θα  γνωρίσουν μέσα από το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, που διανύει την 7η χρονιά επιτυχούς λειτουργίας του.
Οι εκπαιδευόμενοι θα ταξιδέψουν φέτος για πρώτη χρονιά, στον φανταστικό κόσμο των λέξεων και της δημιουργικής παραγωγής λόγου.
Τα μαθήματα (2 τμήματα ψυχολογίας και Δημιουργικής Γραφής) θα ξεκινήσουν 10 Νοεμβρίου και θα διδάσκονται κάθε δεύτερο Σάββατο από 10 έως 12 π.μ., στο 13ο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αθανασίου
Υπεύθυνη και συντονίστρια στην Κοζάνη είναι η Αλεξάνδρα Καρυπίδου με τηλέφωνο επικοινωνίας 6948061283.
Πηγή: https://efkozani.gr/έναρξη-τμημάτων-κπεπ–έτο


2018-2019

Με πολλά χαμόγελα και συγκίνηση η απονομή των τίτλων σπουδών του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Κοζάνης (Φωτογραφίες)
kozani 2019 apon
Μια ακόμη χρονιά έκλεισε τον κύκλο της το ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα που λειτουργεί εδώ και έξι χρόνια στην πόλη μας με πολύ μεγάλη επιτυχία. Ένα ταξίδι και βίωμα με πολλές γνώσεις ΑΥΤΟΓΝΩΣΊΑΣ με σκοπό την καλλιέργεια αυτοεκτίμηση αυτοπεποίθησης Μία χρονιά μοναδική πλούσια σε γνώσεις βιώματα εμπειρίες Έγινε η απονομή τίτλου σπουδών την Κυριακή 23 Ιουνίου με πολλά χαμόγελα συγκίνηση χαρά και ευχές για ένα όμορφο χαρούμενο καλοκαίρι και την ελπίδα συνάντησης τον Οκτώβρη της νέας χρόνια Ευχαριστούμε όλους τους φορείς που ήταν Συνοδοιπόροι στο σημαντικό αυτό ταξίδι γνώσεων και βιωμάτων μας.
Καλό καλοκαίρι σε όλους τους συμμετέχοντες του Κοινωνικού Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Κοζάνης.
Αλεξάνδρα Καρυπίδου
Πηγή: http://kozan.gr/archives/196755?fbclid=IwAR3H0RgfAYgnqwlOB6vZ2rAHuRhKZrLJWMDyEIEHeovNJ_zusI7jYtolB3U


Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε, για 6η συνεχή χρονιά, το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019, το «Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών». Το φλουρί φέτος έπεσε στη σπουδάστρια Αθανασία Γιωργάκα. Η Συντονίστρια και Αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Κοζάνης, Αλεξάνδρα Καρυπίδου, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, που παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν εκεί, σε κλίμα ιδιαίτερο φιλικό και συλλογικό. Η Αντιπρόεδρος ευχήθηκε σε όλους τους φοιτητές, Αγάπη – Δύναμη – Δημιουργία, καθώς και το δημιουργικό έργο του κοινωνικού Πανεπιστημίου, εκτός των 16 πόλεων που συντελείται, να εδραιωθεί πανελληνίως.
Πίτα Κοζάνη 2019
Πηγή: kozan.gr«Αποχαιρετώντας τον τόπο μας» η εκδήλωση του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Κοζάνης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11/11 στην Ποντοκώμη

Διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής 11/11, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ποντοκώμης, από το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Κοζάνης, με την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών Κοζάνης, τον πολιτιστικό Σύλλογο Ποντοκώμης και την Χορωδία των φίλων της μουσικής Ποντοκώμης, μια πρωτότυπη εκδήλωση με θέμα «Αποχαιρετώντας τον τόπο μας», με κεντρική ομιλήτρια την Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, επικεφαλής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Δημητριάδης και τοπικοί φορείς της Ποντοκώμης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη χορωδία της Θρακικής εστίας Εορδαίας, ενώ βραβεύτηκαν η Σοφία Χατζηνικολάου και η Αλεξάνδρα Καρυπίδου.

46065731_258542034812165_615981327669264384_n


Εκδήλωση για το πως να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους οι υπό μετεγκατάσταση κάτοικοι της Ποντοκώμης την Κυριακή 11 Νοεμβρίου

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

“Αποχαιρετώντας τον τόπο μας” έχει τίτλο η ημερίδα
που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοκώμης
αυτήν την Κυριακή στο κλειστό αμφιθέατρο του χωριού.
Ψυχολόγοι θα ενημερώσουν τους κατοίκους για το πως μπορούν
να διαχειριστούν τα δυσάρεστα συναισθήματα που προκαλούνται
από την μετεγκατάσταση του χωριού τους

Πηγή: kozani.tvΘ. Καρυπίδης: Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι πάντα δίπλα σας και θα στηρίζει το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών (Βίντεο)
karip
Η επικεφαλής του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Δρ. Ψυχολογίας Σοφία Χατζηνικολάου και η Αντιπρόεδρος και συντονίστρια της Κοζάνης Αλεξάνδρα Καρυπίδου, επισκέφθηκαν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η στήριξη της Περιφέρειας στις δράσεις του Κοινωνικού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και στις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή, με κυριότερη αυτήν, στην υπό μετεγκατάσταση Κοινότητα της Ποντοκώμης, με θέμα «Αποχαιρετώντας τον τόπο μου».
«Για ακόμη μία φορά η κοινωνία των πολιτών μας εντυπωσιάζει. Συγχαρητήρια στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο και στη Διοίκησή του που αναπτύσσει πολύ σημαντικές δράσεις, συγχαρητήρια για αυτές τις πρωτοβουλίες που διευρύνουν δυνατότητες και συνθέτουν απόψεις» τόνισε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.


2017-2018


“Χαμόγελα κι ικανοποίηση στην τελετή λήξης των μαθημάτων, για το έτος 2017/18, του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Κοζάνης (Βίντεο & Φωτογραφίες)”
Πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 23 Ιουνίου, στο 13° δημοτικό σχολείο Κοζάνης, η τελετή λήξης των μαθημάτων για το έτος 2017/18 του Κοινωνικού Πανεπιστημίου Ενεργών Πολιτών Κοζάνης. Οι απόφοιτοι έλαβαν το πτυχίο – βεβαίωση, ενώ ακολούθησε γεύμα σε ταβέρνα της πόλης. Τα πτυχία στους αποφοίτους του κοινωνικού πανεπιστημίου απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Ηλίας Κάτανας. Στην τελετή τιμήθηκε, για την προσφορά και συμμετοχή της στα επιμορφωτικά προγράμματα του κοινωνικού πανεπιστημίου, η Αλεξάνδρα Καρυπίδου.

Απονομές Κοζάνη 2018
Πηγή: Kozan.gr2/6/2018 “Η έξοδος από τον κύκλο της εξάρτησης”, εισηγήτρια: Κική Παπαδημητρίου, Φωτογραφίες.
2/6/2018 Κική ΠαπαδημητρίουΤο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών Κοζάνης και ο Σύλλογος Γυναικών Κοζάνης παρακολούθησαν χθες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση.
Κοζάνη - Μεγάλη Χίμαιρα