3ήμερη οδική εκδρομή (27 – 29 Οκτωβρίου 2017)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 
1η ημέρα – Παρασκευή 27 – 10 -2017: Καβάλα – Λίμνη Πλαστήρα
Αναχώρηση από την Καβάλα (Δημοτικός κήπος) στις 14:00 την Παρασκευή 27-10-2017 με ενδιάμεσες στάσεις. Η πρώτη στάση για καφέ στα Αμπελάκια Λάρισας. Πέντε χιλιόμετρα από τα στενά των Τεμπών, ανηφορίζοντας κανείς μπορεί να δει να ξεπροβάλει η Ιστορική Κοινότητα των Αμπελακίων. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους ‘Όσσα’, ή ‘Κίσσαβος’. Αρχοντικά κρεμασμένα στις πλαγιές του βουνού μαρτυρούν με την αρχιτεκτονική τους ότι τα χρόνια που πέρασαν άφησαν την δική τους ανεξίτηλη ιστορική πινελιά. Στη συνέχεια στάση στην Καρδίτσα για προαιρετικό γεύμα. Η πόλη φημίζεται για την καλή ρυμοτομία της, μια και είναι πεδινή, τους πολλούς πεζόδρομους και το πρώτο δίκτυο ποδηλατοδρόμων.  Τελική κατεύθυνση για διανυκτέρευση  στα Καλύβια στο Hotel Odysseas  μόλις 300μ. από τη Λίμνη Πλαστήρα, το οποίο προσφέρει δωμάτια με θέα τη λίμνη. Τα Καλύβια Πεζούλας, του νομού Καρδίτσας είναι ένα χωριό που αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά με όμορφα ξενοδοχεία, παραδοσιακούς ξενώνες, ταβέρνες, εστιατόρια.  Έχει παραλίες στις ακτές της λίμνης Πλαστήρα. Τα νερά της λίμνης ήρεμα και καθαρά απλώνονται σε όλο το χωριό.
2η ημέρα: Λίμνη Πλαστήρα ή Λίμνη Ταυρωπού
Πρόγευμα  με πλούσιο μπουφέ και αναχώρηση στις 9:00 για μια διαφορετική εμπειρία ζωής. Θα έχουμε περιήγηση, αναζήτηση, αναγνώριση και συλλογή άγριων μανιταριών στα εκθαμβωτικά μονοπάτια του δάσους. Την εξόρμησή μας θα συνοδεύουν έμπειρα μέλη του Συλλόγου Μανιταροφίλων Θεσσαλίας (Η δράση θα πραγματοποιηθεί εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν).
Στη συνέχεια προχωρούμε για τα μαγευτικά τοπία της λίμνης Πλαστήρα, που αποτελεί την υλοποίηση μιας ιδέας, που συνέλαβε το 1925 ο Νικόλαος Πλαστήρας. Ξεκινώντας από τη βόρεια πλευρά, θα γνωρίσουμε τα όμορφα χωριά το Μέγδοβα, Μεσενικόλα, Μορφοβούνι (γενέτειρα του Ν. Πλαστήρα), Κρυονέρι, Πεζούλα, Νεοχώρι και Μπελοκομίτη. Προαιρετικό φαγητό με θέα τη λίμνη. Προσκύνημα στην Ι.Μ. Κορώνης με την απίστευτη θέα και πέρασμα από την Πλαζ του Λαμπερού. Μέσα από πυκνή βλάστηση και καταπράσινα λιβάδια θα φθάσουμε στο νότιο άκρο της λίμνης, για να περάσουμε το φράγμα και να βρεθούμε στο ανατολικό κομμάτι, στην Πλαζ Λαμπερού, όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά. Η μεγάλη αυτή τεχνητή λίμνη του Ταυρωπού, με τις δαντελωτές δασοσκέπαστες όχθες της, είναι κατάληξη ποταμιών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές, πλατάνια και σκλήθρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
1 2 3 4
3η ημέρα: Καλαμπάκα – Μετέωρα – Καβάλα
Αναχώρηση 09:00 μετά το πρωινό μας  για ένα μαγικό θέαμα! Ανηφορίζουμε τα ΜΕΤΕΩΡΑ. Οι σχεδόν απόκοσμοι πέτρινοι βράχοι των Μετεώρων, που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα, είναι Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας από την UNESCO και η μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία της χώρας μετά το Άγιο Όρος. Επίσκεψη στο Μεγάλο Μετέωρο και τον Άγιο Στέφανο, το μπαλκόνι των Μετεώρων με θέα όλο το θεσσαλικό κάμπο.
Ακολουθεί επίσκεψη στην Καλαμπάκα  και προαιρετικό γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στην Καβάλα με τις απαραίτητες στάσεις. Μετά
5 6 7 8
 
ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ 2ΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ ΜΠΟΥΦΕ
Όλες οι μεταφορές μας με σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν και οδηγό το γνωστό Ιορδάνη.
Αρχηγός – Συνοδός καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδρομής
●     Για τα μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου:  100  Ευρώ
●     Για τα μη μέλη του Κοινωνικού Πανεπιστημίου: 105  Ευρώ